Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, face, pe Facebook, un bilant al planurilor de management al zonelor protejate facute de Guvernele Ponta si Ciolos, el aratand ca Executivul condus de Victor Ponta a avut 4 planuri in 4 ani, iar Guvernul actual, 214 planuri in 9 luni.
Cristian Ghinea remarca in postare ”excelenta treaba facuta de echipa de la Ministerul Mediului”, prin care ”s-a evitat pierderea a 200 de milioane de euro pentru zonele protejate”.
”UE ne da, dar vrea sa stie exact ce facem cu ei. Asta o demonstram prin planurile de management al zonelor protejate”, adauga ministrul Fondurilor Europene.
Cristian Ghinea face si un bilant, in cifre, a proiectelor guvernului Ponta si cele ale Guvernului condus de Dacian Ciolos.
”In cifre: Guvernul Ponta – 10 planuri in 4 ani. Guvernul Ciolos – 214 planuri in 9 luni. Restul e gargara”, spune Ghinea.
Intr-un post scriptum, ministrul Fondurilor Europene mai afirma ca lucreaza ”in ritm salbatic” cu Ministerul Mediului si pentru Planul National de Gestionare a Deseurilor, unde trebuie sa faca in 6 luni treaba de 2,5 ani.
”Daca nu e gata in decembrie sunt in pericol fondurile de mediu pentru viitor. Complicat, dar facem curatenie dupa incompetenti”, mai comenteaza Ghinea.
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a aprobat, prin ordine de ministru, pe 2 august, 210 planuri de management pentru arii naturale protejate. Acest demers instaureaza masuri clare de protectie a speciilor si habitatelor pentru peste 500 de situri de importanta comunitara si avifaunistice.
Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, a scris pe Facebook ca, atunci cand a preluat mandatul de la Ministerul Mediului, a constatat ca, intre 2012 si 2016, au fost aprobate doar 10 planuri de management, iar alte cateva sute zaceau in sertare.
”Practic, se aproba un plan de management la fiecare 6 luni. Din aceasta cauza, Romania risca sa piarda 200 de milioane de euro din fonduri europene. Impreuna cu actuala echipa am reusit sa aprobam 214 planuri de management, ceea ce inseamna un plan aprobat la fiecare 15 zile! Astfel, natura a fost pusa sub protectie in aproximativ 500 de arii naturale. Si am reusit sa evitam returnarea a 200 de milioane de Euro la Comisia Europeana!”, afirma Palmer.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Colosseumul din Roma a fost martorul unor batalii istorice, cu multimi imbracate in togi care…
Numirea de catre presedintele ales Donald Trump a lui Robert F. Kennedy Jr la conducerea…
Jandarmeria a anuntat, sambata dimineata, ce masuri au fost dispuse dupa meciul Romania - Kosovo.…
Petruta Leroy, o femeie care a trecut prin suferinte inimaginabile, este astazi o campioana in…
Si in Brasov sunt in desfasurare pregatirile pentru sarbatorile de iarna, acolo unde si in…
Meciul dintre nationala de fotbal a Romaniei si Kosovo a fost abandonat la scorul de…