Cine este in realitate Nela Secara, „martira” de la Antena 3. Impreuna cu un grup de prostituate a praduit un TIR-ist italian

news

Publicatia Bihoreanul prezinta cine este cu adevarat Nela Secara, femeia care a fost transformata de Antena 3 si de trusturile media anti-DNA intr-o victima a procurorilor. Nela Secara a aparut de mai multe ori la Antena 3, in lacrimi, Mihai Gadea si ceilalti realizatori ai postului sustinand ca DNA „i-a distrus destinul”.

„Destine distruse la comanda DNA Oradea”, „Marturii cutremuratoare: «Faceti ce vreti cu ea, sa moara aici!»”, „Haituita de procurori din razbunare. Victime ale procurorilor DNA au fost nu doar magistrati, ci si oameni obisnuiti!”. Sunt doar cateva titluri ale unor articole publicate in primele luni ale anului de site-uri precum luju.ro ori dcnews.ro, dupa ce pe 17 ianuarie Antena 3 a difuzat in emisiunea Sinteza Zilei un „interviu sfasietor” cu Nela Secara.

Realitatea este insa cu totul alta. „Doamna Nela” e judecata, de fapt, pentru ca a fentat plata TVA, iar in tinerete a facut inchisoare pentru furt de la un TIR-ist italian pe care l-a „atacat” cu o gasca de prostituate pe Soseaua Borsului, informeaza Bihoreanul.

Prezentul tulbure al Nelei Secara nu e surprinzator, femeia fiind condamnata si in tumultoasa tinerete. Prin sentinta penala 3254/15.05.1987, Judecatoria Oradea, iar apoi si Tribunalul Bihor, prin decizia penala 581/08.07.1987, au trimis-o la inchisoare pentru 1 an si 10 luni, pentru complicitate la furt calificat si detinere ilegala de valuta, in urma unei escapade tipice, de fapt, prostituatelor vremii.

Potrivit actului de condamnare, in seara de 29 decembrie 1986, Nela si trei prietene au fost duse de un barbat pe Soseaua Borsului, chipurile „pentru a-si cumpara tigari de la cetateni straini”. In apropiere de Romtrans, „fetele” au urcat in cabina unui TIR italian, unde au stat „aproximativ 2 ore”, pana cand tovarasul lor „s-a plictisit”, luandu-le in masina si pornind spre oras. Pe drum, insa, Nela a avut ideea sa se intoarca pentru a-l „tapa” pe italian, adica sa-i „fure portmoneul”, zicand ca „vrea sa aiba raport sexual cu el”.

Reveniti la TIR, ea si inca o amica s-au urcat din nou in cabina, intelegandu-se cu celelalte ca „dupa 20-30 minute sa bata in cabina si sa strige ca vine Militia, timp in care inculpatele, profitand de panica, sa fure portmoneul”. Ceea ce au si facut: Nela a jucat rolul momelii care „se saruta” cu italianul, iar colega a sterpelit portofelul de pe bord. La final au impartit prada: 238 dolari, 250.000 lire italiene, 15 dinari iugoslavi si 20 franci francezi.

Interesant, la fel ca in ultimii ani, si in 1987, in fata instantei Nela Barsan cerea o pedeapsa mai usoara invocand ca era bolnava.

Premeditarea atacului impotriva DNA

In discutia cu Bihoreanul, Nela Secara a dezvaluit ca interviul difuzat de Antena 3 pe 17 ianuarie 2019 a fost inregistrat, de fapt, in vara anului trecut si „dat pe post” ulterior in urma unei intelegeri cu postul TV. „Dupa achitare, am cunoscut un reporter din Arad, care m-a intrebat daca sunt de acord sa dau declaratii despre ce am patit si am fost de acord, cu conditia sa fie difuzat dupa ce vine motivarea Curtii de Apel”, a explicat Secara.

Ce n-a lamurit, insa, este de ce, daca motivarea a aflat-o in octombrie 2018, interviul a fost difuzat nu atunci, ci in ianuarie anul acesta, la 4 zile dupa ce unul din avocatii sai, Razvan Doseanu, tocmai publicase vestita inregistrare cu cei 5 procurori DNA Oradea, intre care si Ardelean, vorbind despre judecatori.

O supozitie rezonabila poate fi faptul ca media anti-Binom a avut nevoie in primul rand de inregistrarea din DNA si abia apoi de „cazul Secara”, pentru a sustine ca „nu doar judecatorii au fost victime ale DNA, ci si oameni obisnuiti”, situatie in care Nela Secara pare sa fi fost un „pion” intr-un razboi mult mai mare impotriva magistratilor anticoruptie.

Nu doar in Romania au avut sotii Nela si Coriolan Secara probleme penale, ci si in Olanda, unde in iunie 2012 Inspectia de Afaceri Sociale a verificat situatia unor angajati romani trimisi de Forklift SRL, in baza unui contract de subantrepriza cu o firma din Germania, sa execute tencuieli la o centrala electrica din orasul Eesmond, fiind insa platiti sub salariul minim si cazati in conditii insalubre.

In baza marturiilor a 12 muncitori, care au declarat ca li s-au promis salarii de 1.300 – 1.700 euro, dar primeau 5 euro pe zi si erau tinuti in baraci, in august 2012 Parchetul Groningen a deschis dosarul penal 6640/2012/624, pentru „sclavie moderna”, predat ulterior Parchetului din Zwolle, iar in aprilie 2013 doi ofiteri ai Politiei olandeze s-au deplasat la Oradea, pentru a asista la interogatoriul luat Nelei Secara.

Oradeanca sustine ca dosarul a fost deschis impotriva sa de autoritatile olandeze dupa „un telefon dat de procurorul Ardelean”, dar ca a fost clasat atat in aceasta tara, cat si acasa, de catre DIICOT Oradea.

Citeste materialul integral pe Bihoreanul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: