Ciolacu se vede deja la guvernare. Anunta pe cine va pune ministri la Sanatate si Educatie: „O sa-mi duc toate promisiunile pana la capat”

politica

Marcel Ciolacu a anuntat, joi, pe cine intentioneaza sa numeasca PSD in functiile de ministri ai Sanatatii si Educatiei dupa ce „vom castiga alegerile”.

Intrebat, intr-un interviu acordat ziarului Libertatea, pe cine va propune in viitorul guvern, Ciolacu i-a nominalizat pe Alexandru Rafila pentru postul de ministru al Sanatatii si pe Leonard Azamfirei, pentru postul de ministru al Educatiei.

„Categoric, cu domnul Rafila o sa mergem la Sanatate, va pot da un nume foarte clar. Si daca il vom hotari si pe domnul profesor Azamfirei Leonard, am merge cu dansul ministru al Educatiei, categoric. Sunt unele dintre cele doua propuneri”, a spus Ciolacu.

„O sa-mi duc toate promisiunile pana la capat. Multa lume nu a crezut ca in acest nou PSD imi duc promisiunile pana la capat”, a subliniat Ciolacu.

Intrebat pe cine are PSD in vedere pentru postul de premier, Ciolacu a refuzat sa prezinte nume. „Este posibil sa venim cu un tehnocrat pe zona economica”, a declarat seful PSD.

Leonard Azamfirei, rectorul Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie (UMFST) din Targu-Mures, a fost prins ca si-a plagiat mai multe lucrari.

Grupului pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) a solicitat anul trecut indepartarea din componenta si structurile Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a lui Azamfirei.

„Rectorul de la UMF Targu Mures apare pe www.plagiate.ro si https://antiplagiarism2014blog.wordpress.com/ cu 5 rapoarte de caz. Dintre cele cinci rapoarte si articolele aferente, doua vizeaza articole retrase: unul de Acta Medica Marisiensis (cazul 3), iar celalalt prin decizia redactiei Clujul Medical (cazul 4). Articolele care nu au fost retrase sunt grevate de suspiciuni de plagiat.

Concret, este vorba de cinci articole

Vascular endothelial growth factor: a possible mediator of endothelial activation in acute respiratory distress syndrome – Articol publicat in Minerva Medical

The Presence of Nucleated Red Cells in the Blood of Critical Care Patients is Associated with an Increased Mortality Risk– Articol publicat in Acta Medica Marisensi

Immunohistochemical Evaluation of Sentinel Lymph Nodes in Colon Cancer – Articol publicat in Acta Medica Marisensis

BIOPSIA NODULULUI SANTINELA IN CANCERUL DE COLON – Articol publicat in Clujul Medical

Using the galactomannan antigen assay in the diagnosis of invasive aspergillosis after hematopoietic stem cell transplantation – Articol publicat in Romanian Journal of Morphology & Embryology

Articolul 1 are potrivit analizelor un grad de 65% text copiat si 40 de intrari bibliografice gresite. El cuprinde si citate din alti autori dar fara a se pune ghilimelele, precum si text reciclat din alte articole.

Articolul 2 are potrivit analizelor un grad de 75% text copiat.

Articolul 3 are potrivit analizelor un grad de 75% text copiat de la surse necitate.

Articolul 4 are potrivit analizelor un grad de 52% text copiat.

Articolul 5 are potrivit analizelor un grad de 66% text copiat. De asemenea, el mai cuprinde false citari a sursei, paragrafe copiate cu date similare sau la fel si date preluate ca fiind date proprii.

Asa cum spuneam, articolele 3 si 4 au fost retrase de pe suporturile unde au fost publicate.

Mai mult, Articolul 2, prin Raportul Final 977/2012 al Consiliului National de Etica a Cercetarii Siintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii / CNECSDTI, a fost dovedit ca fiind un plagiat, stipulandu-se: “Nu respecta normele de buna conduita in activitatea de comunicare, publicare, diseminare si popularizare stiintifica”.

Dincolo de aprecierile si comparatiile dintre articolele plagiate si cele prezentate ca originale se pot extrage o serie de concluzii:

Astfel, s-a realizat o corespondenta stricta intre sursele citate sau necitate in bibliografie prin culorile care marcheaza concidentele textuale. Pasajele de text din corpul textual al articolelor retrase sau suspecte de plagiat au fondul colorat cu aceleasi nuante cu pasajele de text din surse care au fost folosite pentru copiere sau parafrazare neadecvata. Adecvarea / neadecvarea parafrazarii a fost stabilita pe baza ponderii cuvintelor-cheie, apeciata vizual.
Reperele bibliografice continute in Referintele de la sfarsitul articolelor si surselor au fondul colorat in mod corespunzator. Sursele care sunt citate in bibliografie sunt incadrate cu chenare care sunt colorate in mod corespunzator.

Din analiza rezulta o serie de pasaje copiate dar fara mentionarea textului original sau cu mentionarea unei surse folosite anterior la alte pasaje, sursa incorecta insa. Astfel s-a evitat un text plin de citari, o bibliografie stufoasa, care in final ar fi dus la zero contributie proprie.

De asemenea, prin folosirea pronumelor personale (“we”, “our” / noi, a noastre), pronume evidentiate prin incercuire de culoare rosie s-a realizat arogarea unor idei, care insa nu sunt catusi de putin proprii. Mai mult, in unele cazuri s-a trecut direct la copierea de pasaje intregi, cu date cantitative modificate sau mentinute, aspecte semnalate cu “matrix identity”.

Ca si cum toate aceste pete pe activitatea academica a rectorului UMF Targu Mures, Leonard Azamfirei, nu ar fi de ajuns, asupra sa planeaza si o serie de matrapazlacuri legate de programele POSDRU derulate sub bagheta sa. Concret, rectorul UMF Targu Mures a fost coordonator din 2011 incoace in opt contracte si granturi de cercetare:

1. Calitate si competenta profesionala europeana in educatia medicala si in managementul activitatilor educationale ‐ Contract POSDRU /86/ 1.2/ S/ 63815,

2. Cercetare avansata prin programe post‐doctorale in stiinte fundamentale si clinice medicale ‐ Contract POSDRU/89/1.5/S/60782,

3.Proiect pentru dezvoltarea de programe doctorale cu dimensiuni europene in medicina si stiintele vietii ‐ Contract POSDRU/21/1.5/G/40712,

4. Program de excelenta in cercetare doctorala si postdoctorala multidisciplinara in bolile cronice. POSDRU/159/1.5/S/133377,

5. Cercetarea doctorala si postdoctorala prioritate a invatamantului superior romanesc (DocPostdoc). POSDRU /159/1.5/S/137390,

6.Tehnologii avansate pentru calitate in universitatea orientata spre viitor. POSDRU/86/1.2/S/58609,

7. Crearea de noi oportunitati de invatare pentru studenti pentru dezvoltarea abilitatilor practice folosind simulatoare medicale POSDRU/156/1.2/G/136334 .

8. Excelenta in formarea doctorala prin implementarea unui model european consacrat

POSDRU/CPP107/DMI1.5/S/80641, 8.Proiect pentru dezvoltarea de programe doctorale cu dimensiuni europene in medicina si stiintele vietii. POSDRU/21/1.5/G/40712.

Desi sumele obtinute in urma lor sunt considerabile, doar in declaratia de avere din 2012 se pomeneste de aceste contracte POSDRU, si nici macar atunci nu este specificata explicit suma obtinuta, ci este trecuta la gramada, la totalul veniturilor. In declaratiile de avere din anii urmatori, nici macar nu mai apare mentiunea existentei contractelor POSDRU sau a granturilor.

https://www.umfst.ro/fileadmin/declaratii_de_avere/2012_iunie/4_Azamfirei_Leonard.pdf

Apoi, desi era ordonator de credite, Azamfirei si-a acordat salariu din Proiectele POSDRU si via proiectele de formare derulate, cum este exemplul proiectului Softis-Ped, nr 2106-1-Ro01-KA203-024630, decizia de intocmire a contractelor de munca fiind semnata chiar de rectorul Azamfirei, el fiind insa si salariat!

De asemenea, cu toate ca au avut obligatia sa fie facuta publica lista participantilor la programe nici astazi aceste liste nu au fost facute publice, ramanand o enigma modul de cheltuire a aproape 5 milioane de euro, existand chiar in mediul academic targmuresean destule voci care suspicioneaza faptul ca parte din aceasta suma a ingreunat portofelul persoanelor din conducere, prin declaratii fictive privind numarul participantilor la o serie de cursuri. (http://www.radiomures.ro/stiri/270-de-cadre-medicale-au-primit-cea-mai-inalta-pregatire-printr-un-proiect-finantat-din-fonduri-europene.html). De altfel, aceeasi suspiciune exista si la Cluj, unde procurorii sustin ca persoane din top managementul UMF Cluj, in frunte cu fostul rector Marius Bojita au realizat fraude cu fondurile europene tocmai prin declaratii in fals referitoare la cursanti”, anunta GRAUR intr-un comunicat de presa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: