Premierul Florin Citu s-a vaccinat cu doza de rapel impotriva COVID-19, sambata, la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”, declarand la final ca este importanta si administrarea celei de a doua doze de ser.
„Am facut si al doilea vaccin, rapelul. Deci, pentru mine, aceasta operatiune s-a incheiat, la fel de usor ca prima oara, deci fara niciun fel de probleme. Este foarte important sa facem rapelul, deci toata lumea trebuie sa inteleaga ca trebuie sa facem si al doilea vaccin, pentru ca fara al doilea vaccin tot ceea ce am facut pana acum, toate eforturile noastre au fost degeaba. Este important sa ne vaccinam, in primul rand, si am vazut ca este interes pentru vaccin, dar este mult mai important sa venim si la rapel. Deci, toata lumea trebuie sa-si faca rapelul si va spun ca nu se intampla nimic, sunt aici, niciun efect, mergem inainte”, a afirmat Florin Citu, la Spitalul „Dr. Carol Davila”.
Premierului i-a fost administrata prima doza de vaccin contra COVID-19 pe 16 ianuarie la Centrul din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”.
Romania ar urma sa primeasca in luna februarie cel putin 600.000 de doze de vaccin impotriva COVID-19 de la producatorul Astra Zeneca, programarile pentru acest tip de vaccin urmand sa inceapa din 10 februarie, pentru persoane cu varste intre 18 si 55 de ani, a mai spus Florin Citu.
„Cateva informatii despre Astra Zeneca, care vine in Romania si in luna februarie ar trebui sa avem cel putin 600.000 de doze. Incepem programarea din 10 februarie pentru Astra Zeneca, persoane intre 18 si 55 de ani, si vom avea 180 de cabinete noi pentru Astra Zeneca. Cred ca de maine incepe sa fie distribuite 81.600 (de doze – n.r.) , dar programarea va incepe din 10 februarie, incepem sa avem din ce in ce mai multe”, a declarat Florin Citu, citat de Agerpres.
Premierul a opinat ca luna februarie reprezinta o provocare pentru campania de vaccinare, desi Romania a ramas in topul din Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de vaccinari, adaugand ca din luna martie procesul se va accelera si „vom trece de 50.000 de vaccinari pe zi”.
„Incepand cu luna martie primim din ce in ce mai multe doze si programul de vaccinare se va accelera, vom trece de 50.000 de vaccinari pe zi, cred eu, din luna martie si vom merge catre acea tinta de 100.000, pe care ne-am pus-o de la inceput”, a mai spus premierul Citu.
Imunizarea impotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandata pentru grupa de varsta 18 – 55 de ani, cu posibilitatea cresterii acestui interval in functie de aparitia noilor date stiintifice, iar intervalul de timp recomandat intre cele doua doze este de 8 saptamani, a precizat, joi, CNCAV.
Sursa citata mentioneaza ca, potrivit Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), pentru prevenirea infectarii cu virusul SARS-CoV-2, vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adultilor cu varsta peste 18 ani. Vaccinul determina sistemul imunitar al organismului sa produca anticorpi si globule albe specializate care actioneaza impotriva virusului, oferind astfel protectie impotriva COVID-19. Pentru imunizare, se administreaza doua doze de vaccin, dupa un interval cuprins intre 4 – 12 saptamani de la prima doza.
Guvernul Ciolacu a dat publicitatii, vineri seara, dcumentul primit din partea Kievului in legatura cu…
Oficiali polonezi se afla in vizita la Phenian pentru a restabili prezenta diplomatica permanenta a…
Intr-un interviu pentru Financial Times, noul director al British Museum, Nicholas Cullinan, a vorbit despre…
Rares Bogdan, prim-vicepresedinte PNL, sustine ca premierul Ciolacu minte in legatura documentul primit de la…
Pentru a atenua criza locuintelor, guvernul grec ia in considerare acordarea de stimulente suplimentare proprietarilor…
Presedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, consultari bilaterale cu cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz,…