Clotilde a mers la sediul ANI: „Dragi penelisti si pesedisti, sunteti istorie si voi veni dupa fiecare dintre voi, exact cum am facut si cu fostul primar”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a mers marti la sediul ANI, de unde a acuzat ca i s-a „refuzat sistematic” accesul la dosar.
„Am venit astazi in fata sediului ANI pentru a afla de ce mi-au fost incalcate drepturile. Singurul lucru pe care il stiu cert este faptul ca cel care a facut o plangere este fostul primar Tudorache. Am aflat dintr-un comunicat de presa, ca a fost sesizat Parchetul si Prefectul. Nu mi s-a transmis nimic oficial. Eu am pus la dispozitia inspectorilor ANI toate dovezile necesare care arata ca pot sa fiu manager de proiect, un proiect pe Fonduri Europene. Este vorba de un proiect pe anticoruptie, un proiect care doreste sa elimine total spaga”, a declarat Armand.
„Suntem intr-un moment in care PNL si PSD au ajuns sa controleze institutiile statului si le folosesc ca arme impotriva adversarilor politici. Campania electorala a inceput mai devreme. Inteleg care este miza atacului si faptul ca am deranjat pe multi politicieni conectati de zeci de ani la banii primariei Sectorului 1. Romprest este doar un exemplu unde prejudiciul este de 1 miliard lei. Festivalul manipularii PSD si PNL al opiniei publice la televiziunile de casa a inceput si continua. Refuz sa cred ca ANI a intrat in jocul politic. Stimati pesedisti si penelisti, contractele voastre cu Primaria s-au terminat. Sunteti istorie si voi veni dupa fiecare dintre voi ca sa platiti pentru faptele voastre. Exact cum am facut si cu fostul primar”, a subliniat Clotilde Armand.
Presedintele USR, Catalin Drula, afirma ca modul in care a actionat Agentia Nationala de Integritate (ANI) in cazul edilului Sectorului 1, Clotilde Armand, ii ridica mari semne de intrebare, subliniind ca, prin lege, un primar poate sa fie manager de proiect.
El a fost intrebat daca USR are o problema referitor la primarul de la Sectorul 1, Clotilde Armand, care este acuzata de Agentia Nationala de Integritate de „conflicte de interese administrativ” pentru ca s-a numit singura manager intr-un proiect finantat din fonduri europene si ar fi incasat aproape 19.000 de lei a stabilit, fiind sesizat si Parchetul General in legatura cu acest caz.
„Colega mea, Clotilde Armand, a explicat, ieri, ca a avut toate avizele de la toate institutiile. Pentru mine sunt niste semne mari de intrebare legate de cum actioneaza aceasta institutie, ANI. (…) Eu cred ca ANI nu ar trebui sa se uite la, nu stiu, cat ati spus acolo, 3000 de lei pe luna, pentru cinci luni, intr-un proiect care este in zona acestui spor pe care-l au toti primarii, si de la PNL si cei de la PSD, de lucru cu fonduri europene, ci, (…) poate ne explica ce este cu averea care nu poate fi explicata a domnului Rafila, prin faptul ca a lucrat tot timpul la stat. Este o institutie asupra careia eu am foarte mari semne de intrebare, inclusiv felul in care a actionat in acest caz, dar, pana la urma Clotilde Armand a explicat aceste lucruri, s-a pus la dispozitia oricui si eu am incredere ca se vor clarifica aceste lucruri pana la capat „, a declarat Catalin Drula, marti, intr-un interviu la RFI.
El a precizat ca nu se impune suspendarea din USR a primarului Clotilde Armand.
„Nu este in niciun fel aceasta situatie de natura judiciara, nu are un dosar in care sa fie pusa sub urmarire penala sau trimisa in judecata. (…) ANI a dat-o in bara cu foarte multe din aceste actiuni. Putem sa facem o istorie de constatari ANI care, apoi, au fost desfiintate de justitie. Cea mai celebra este la presedintele Iohannis, in campania din 2014. Si, apropo, pentru ceva similar: se numise intr-un consiliu de administratie la compania de apa, fiind primar la Sibiu. Intre timp s-a lamurit prin lege ca astfel de situatii sunt compatibile si, in cazul dumnealui, are o decizie definitiva de la Inalta Curte pe aceasta speta. S-au introdus in lege si exista acolo un articol care permite primarilor sa fie managerii de proiect. De altfel, chiar de la PODCA, de la programul respectiv este o intrebare care explica ce trebuie sa faca primarul ca manager de proiect. E vorba de un proiect pe anticoruptie si, probabil, a vrut sa coordoneze aceasta activitate. Stim ca sunt probleme foarte mari cu retelele lasate, apropo, sesizarea este facuta de domnul primar anterior, domnul Tudorache, de la PSD, care este anchetat pentru un prejudiciu de 944 de milioane „, a declarat Drula.