Clotilde, atacata si de partidul lui Dragnea. „Genunche” se alatura lui „Diamante” pentru a o demite pe Clotilde Armand
Fostul senator PSD Liviu Marian Pop a preluat conducerea filialei APP Sector 1. Pop, care a facut parte din PSD Maramures, il va ajuta in conitnuare pe deputatul PSD Daniel Tudorache „Diamante” pentru a strange semnaturi pentru referendumul de demitere a lui Clotilde Armand.
„Suntem convinsi ca Liviu Pop a fost un excelent ministru! Ministrul Educatiei care a aplicat punctual programul de guvernare lansat atunci de Liviu Dragnea! Adica majorarea salariilor profesorilor si a intregului personal din invatamant, promovarea proiectului CRED – pentru formarea cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar – adica a peste 55.000 de profesori, reintroducerea titularizarii in sistemul de invatamant!
De astazi s-a alaturat echipei APP si va coordona oraganizatia sectorului 1! Bine ai venit, Liviu Pop! Te asteapta cu multa speranta toti cei care acum strang semnaturi pentru demiterea Clotildei si a gastii ei de acolo! Sa nu-i dezamagesti!”, se arata pe pagina APP, mesajul fiind scris cel mai probabil de catre Codrin Stefanescu.
Deputatul PSD Daniel Tudorache a anuntat, sambata, ca pesedistii mai au numai 13.000 de semnaturi de strans pentru a declansa referendumul de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.
„S-au strans aproape 40.000 de semnaturi! Azi am fost prezent la cortul instalat in Piata 16 Februarie, unde puteti semna pentru organizarea referendumului pentru demiterea primarului validat, zilnic, intre orele 10 si 18.
Strangerea de semnaturi continua, iar rezultatele sunt incurajatoare: pana acum avem aproape 40.000 de semnaturi, din cele 53.000 necesare”, a anuntat Tudorache pe Facebook.
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), a respins, saptamana trecuta, plangerea lui Daniel Tudorache impotriva ordonantei DNA prin care s-a decis inclusiv confiscarea diamantelor si bijuteriilor care apartin sotiei sale, Adina Tudorache. Diamantele au fost achizitionate din bani obtinuti prin acte de coruptie, considera DNA.
„Respinge, ca nefondata, plangerea formulata de inculpatul Tudorache Daniel impotriva ordonantei nr.705/P/2016 din data de 24 septembrie 2021 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate de Coruptie, prin care s-a dispus prelungirea masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune.
Respinge, ca nefondata, plangerea formulata de inculpata Tudorache Constanta Adina impotriva ordonantei nr.705/P/2016 din data de 23 septembrie 2021 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate de Coruptie, prin care s-a dispus prelungirea masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune.
Obliga incupatii la plata sumei de cate 200 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Onorariile partiale cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu pentru inculpati, in cuantum de cate 80 lei fiecare, raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta camerei de consiliu, astazi, 01 octombrie 2021”, noteaza judecatorii ICCJ in decizia de vineri.
Diamantele si bijuteriile au fost gasite in casa menajerei lui Tudorache si a sotiei sale.
In luna iulie, dupa o alta tentativa la ICCJ de a-si recupera diamantele, Tudorache a declarat ca menajera este matusa sotiei sale. El s-a plans ca DNA a ridicat abuziv o cutie cu bijuterii scumpe din casa menajerei.
„Este ruda sotiei. Este matusa”, a declarat Tudorache penttru Stirile Pro TV.
„Si sunt intemeiate suspiciunile procurorilor ca ati fi plasat cu fosta sotie bunuri provenite?”, a intrevat reporterul Pro TV.
„Este un abuz. Tot ce spun e un abuz”, a acuzat Tudorache.
Avocatul lui Tudorache, Mihai Dragan, a sustinut ca menajera este „persoana cea mai de incredere a doamnei Tudorache, matusa dumneaei”.
„Este persoana cea mai de incredere a doamnei Tudorache, matusa dumneaei. In 2015 i-a ars casa si a pierdut multe bunuri si de aceea prefera sa lase bunuri la matusa care pot fi furate sau distruse. Deci nu cu scopul de a ascunde eventuale surse ilicite din acte de coruptie, asa cum insinueaza DNA. Ei trebuie sa probeze. Vin cu povesti. Daca vrei sa ascunzi un bun, nu il ascunzi la matusa ta. Il ascunzi in cu totul si cu totul alte locuri sa nu poata fi gasit”, a sustinut avocatul.
Totusi, procurorii le-au gasit la perchezitii. Printre bijuteriile confiscate se numara un inel de 58.500 de euro, un altul de 65 de mii de euro, un set de bijuterii de aceeasi valoare, un inel cu diamant de 80 de mii de euro, dar si un diamant ce ar valora 190 de mii de euro.
Mihai Dragan, avocatul familiei Tudorache: „Cei doi sunt despartiti de circa 28 de ani si bunurile sunt ale doamnei Tudorache, obtinute de doamna Tudorache in decursul anilor. Multe dintre bunuri sunt obtinute cand domnul Tudorache era casatorit cu alta persoana”.
Printre altele, Tudorache este banuit ca prin intermediul unui apropiat ar fi obtinut zece procente dintr-un contract incheiat de Primaria Sectorului 1 cu o firma de paza.
In plus, in anii in care a ocupat functii de demnitate publica, ar fi obtinut ilegal sume de bani plasate in banci pe numele fostei sotii si al menajerei. Si-ar fi cumparat insa si haine scumpe, ar fi calatorit, ar fi dat imprumuturi ori ar fi investit in proprietati si bijuteriile aflate acum in custodia DNA.