Compania Delta Air Lines adopta noi reguli pentru uniformele insotitorilor de bord dupa un scandal care a implicat insigne cu steagul palestinian

externe

Compania americana de transport aerian Delta Air Lines isi schimba politica privind uniformele angajatilor in urma unui incident petrecut in timpul unui zbor, care a starnit o furtuna pe retelele sociale. Un calator a fost indignat de faptul ca doi insotitori de bord aveau insigne cu steagul palestinian, potrivit AP.

Revolta din cauza postarii din 10 iulie pe X, care a descris insignele palestiniene drept „insigne Hamas”, a determinat Delta sa interzica angajatilor sai sa poarte insigne cu steaguri care reprezinta orice tara sau nationalitate in afara de SUA. Regula va intra in vigoare luni.

„Suntem mandri de baza noastra diversa de angajati si clienti si de fundamentul marcii noastre, care este sa conectam lumea si sa oferim o experienta premium. Facem acest pas pentru a ne asigura ca este un mediu sigur, confortabil si primitor pentru toti”, a spus compania aeriana cu sediul in Atlanta intr-o declaratie.

Schimbarea de politica a companiei reflecta tensiunile continue din jurul razboiului Israel-Hamas, care a declansat proteste importante care, printre altele, au tulburat campusurile universitare.

Ambii insotitori de bord fotografiati purtand insignele respectau politica anterioara a Delta, care oferea angajatilor mai multa flexibilitate privind accesoriile.

Inainte ca Delta sa-si anunte noua politica, unul dintre angajatii sai a escaladat situatia, afirmand pe X ca insotitorii de bord care purtau insignele incalcau regulile companiei si simpatiza cu pasagerii care ar fi fost „speriati” de acestea. Intre timp postare a fost stearsa, dar a fost surprinsa intr-o captura de ecran distribuita de grupul american pentru drepturile musulmanilor CAIR, Consiliul pentru Relatiile Americano-Islamice.

Delta si-a cerut scuze intr-o postare si a spus ca angajatul respectiv nu mai poate scrie pe retelele sociale.

„Ceea ce s-a intamplat cu Delta este doar cel mai recent exemplu de rasism anti-palestinian”, a declarat Edward Ahmed Mitchell, directorul executiv national adjunct al CAIR, pentru The Washington Post. El a spus ca grupul a salutat scuzele oferite de companie .„Speranta mea este ca acest incident va incepe sa miste incet, incet acul intr-o alta directie”, a spus Mitchell.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: