Complicii lui Dragnea se apuca din nou de treaba. Ziua in care modificarea Codurilor penale intra in linie dreapta
Comisia speciala pentru legile justitiei, condusa de Florin Iordache, se reuneste, miercuri, pentru a dezbate modificarea Codului penal, a Codului de procedura penala dar si a Codului de procedura civila, sedinta fiind programata sa inceapa la ora 12.00.
Potrivit ordinii de zi, dupa vacanta de 1 mai, parlamentarii care fac parte din Comisia speciala pentru legile justitiei vor dezbate asupra initiativelor legislative de modificare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, informeaza Mediafax.
Florin Iordache a negat recent ca vreo modificare adusa Codurilor Penale l-ar viza direct pe liderul PSD, Liviu Dragnea, sustinand ca aceste pachete de legi sunt facute pentru intreaga societate. In plus, el a sustinut ca articolul privind neglijenta in serviciu a fost abrogat deoarece se amesteca cu abuzul in serviciu, iar acesta din urma ar trebui adoptat fara prag valoric.
In cadrul dezbaterii asociatiile profesionale vor putea depune amendamente, urmand ca membrii comisiei sa decida daca le vor sustine sau nu.
„Toti cei interesati sa poata participa si pe de alta parte sa depuna amendamente. Eu v-as propune sa spuneti pe cine trebuie sa invitam. Sa invitam din partea CSM, sectia judecatori si procurori ICCJ, PICCJ; Asociatia Maistratilor, Forumul Judecatorilor care ne-a trimis o solicitare, Coalitia romanilor, Uniunea Nationala a Barourilor, reprezentanti ai mediului academic. Din punctul meu de vedere, trebuie sa fim deschisi. Iar ca mod de lucru, incepand cu data de 2 mai sa incepem dezbaterile in Comisie”, le-a propus Florin Iordache, presedintele comisiei, colegilor sai inainte de vacanta.
Deputatul USR Ion Stelian a propus ca perioada de consultare publica sa fie cuprinsa intre doua saptamani si 30 de zile.
„Noi facem solicitarea ca partidul nostru sa faca invitatii din mediul academic”, a spus Stelian.
Intrebat de Catalin Predoiu de la ce texte se pleaca si care este situatia, Florin Iordache a raspuns: „Tinand cont ca cele doua, Codul Penal si de Procedura Penala, sunt cele mai complete si conform regulamentului si procedurile parlamentare, in initiativele care vor primi raportul de adoptare cuprindem si amendamentele Ministerului Justitiei”.
„Nu stim cine face amendamentele de la Ministerului Justitiei. Sa trimitem invitatii la cele patru facultati de drept penal din tara, deoarece ei au expertiza in acest sens”, a replicat Predoiu.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.