news

Complotul borfasilor. Inspectia Judiciara a fost asmutita impotriva Alexandrei Lancranjan pentru a o elimina din dosarul Tel Drum

Surse judiciare citate de g4media.ro afirma ca miza cercetarii disciplinare a procuroarei Alexandra Lancranjan de catre Inspectia Judiciara este scoaterea ei din dosarul Tel Drum. Inspectia Judiciara anuntat ca s-a sesizat din oficiu si face verificari dupa schimbul de replici de sambata, de pe Facebook, dintre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si procurorul DNA Alexandra Lancranjan pe tema modului in care este reglementat abuzul in serviciu in Germania.

„Daca Inspectia judiciara o ‘trimite in judecata disciplinara’ la Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara, este gasita vinovata si primeste o sanctiune, ea va trebui sa plece din DNA, ceea ce inseamna ca nu se va mai putea ocupa de dosarul lui Liviu Dragnea. In DNA standardele de integritate sunt ridicate si nici un procuror sanctionat disciplinar nu poate ramane, au explicat sursele noastre”, au declarat sursele.

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu si face verificari dupa schimbul de replici de sambata, de pe Facebook, dintre ministrul Justitiei Tudorel Toader si procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Alexandra Lancranjan pe tema modului in care este reglementat abuzul in serviciu in Germania. IJ verifica daca procurorul a savarsit o abatere disciplinara, caz in care va fi cercetat disciplinar.

„Verificarile prealabile urmeaza a fi efectuate in conformitate cu dispozitiile art.45 alin. 2, 3 si 4 lit. b din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata si ale art.12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara. Etapa verificarilor prealabile este o etapa premergatoare cercetarii disciplinare, competenta Inspectiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) si (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, de a stabili daca exista indiciile savarsirii de catre magistrati a unei abateri disciplinare si de a se pronunta dupa caz, in functie de rezultatul verificarilor”, au precizat pentru News.ro reprezentanti ai Inspectiei Judiciare.

Verificarile institutiei sunt facute dupa schimbul de replici dintre ministrul Tudorel Toader si procurorul Alexandra Lancranjan pe tema modului in care este reglementat abuzului in serviciu in Germania.

Toader a scris sambata pe pagina sa de Facebook ca abuzul in serviciu nu este incriminat in mod distinct in Codul penal din Germania, dar calitatea de functionar public sau european apare ca element de agravare in cazul mai multor infractiuni. Toader sustine ca si in Codul Penal din Romania sunt incriminate fapte concrete prin care functionarul public abuzeaza de pozitia pe care o are si enumera cercetarea abuziva, purtarea abuziva si falsul intelectual. Reactia ministrului au venit dupa precizarile Ambasadei Germaniei care a anuntat vineri ca abuzul in serviciu este reglementat in Germania prin mai multe legi fiscale, din dreptul disciplinar si din Codul Penal.

La randul sau, procurorul DNA Alexandra Lancranjan a scris pe Facebook ca in Germania sunt foarte multe articole in Codul Penal care reglementeaza actiuni specifice ale functionarilor publici fara a le denumi abuz in serviciu. Aceasta spune ca ministrul Justitiei ar fi trebuit sa citeasca ”pana la capat” Codul Penal german si sa argumenteze ”fara a denatura realitatea juridica”.

”Calitatea de functionar public sau european apare, insa, ca element de agravare, in cazul mai multor infractiuni, precum: inselaciune, frauda in care domeniul subventiilor, abuz de incredere, fals intelectual, falsificarea inregistrarilor tehnice, falsificarea de date cu forta probanta, constrangere, vatamarea corporala in exercitarea unei functii publice, obtinerea de declaratii prin forta, urmarirea penala a persoanei nevinovate, punerea in executare a unei sanctiuni impotriva unei persoane nevinovate, abuzul de incredere in afacerile externe, incalcarea secretului oficial, incalcarea secretului fiscal, determinarea subordonatilor la savarsirea unei fapte penale, abuzul sexual savarsit prin abuz de functie etc”, scrie Toader in mesaj.

Ulterior, Toader a postat o completare: ”Cine vrea si poate, lesne intelege diferentele dintre elementele constitutive ale infractiunilor din art.266 C penal german si art.297 C penal roman ! In acest sens, in scurt timp, va fi disponibil „Codexul penal european”, in curs de aparitie la editura C H Beek !”.

Procurorul Alexandra Lancranjan a reactionat cu o noua postare pe Facebook: ”Cine vrea si poate, lesne intelege ca Art.266 C.pen.german incrimineaza conduite intr-o paleta mult mai larga ca legiuitorul roman. Ba mai cuprinde si incalcarea unor obligatii ce decurg dintr-o conventie. Si nu are nici prag. Iar pentru aceasta constatare este suficienta Teoria generala a dreptului, anul I”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fotbalistii din Kosovo nu vor mai juca impotriva unei echipe „dintr-o tara care nu ne respecta statul”

Oficialii echipei nationale din Kosovo au anuntat ca au luat o decizie radicala si nu…

34 de minute ago

Papa Francisc solicita initierea unei anchete care sa stabileasca daca Israelul a comis un genocid in Fasia Gaza

Intr-un extras dintr-o carte de interviuri, liderul Bisericii Catolice, papa Francisc, afirma ca, potrivit „unor…

46 de minute ago

Bloomberg: Coreea de Nord ar putea trimite, in total, in Ucraina peste 100.000 de soldati pentru a-l ajuta pe Putin

Coreea de Nord ar putea desfasura pana la 100 000 de soldati pentru a ajuta…

O oră ago

Purtatorul de cuvant al Hezbollah, Mohammad Afif, a fost ucis intr-un atac aerian al Israelului asupra Beirutului

O lovitura aeriana israeliana asupra unei cladiri din centrul Beirutului l-a ucis duminica pe seful…

2 ore ago

Mobilizare exemplara la regionala PNL de la Cluj. Liberalii strang randurile in jurul lui Nicolae Ciuca si impotriva binomului PSD-AUR (P)

”Ciuca, presedinte” si ”Stop binomului PSD-AUR” au fost mesajele definitorii ale reuniunii filialelor PNL din…

57 de minute ago

Premierul Poloniei, Donald Tusk: “Diplomatia prin telefon nu poate inlocui un sprijin veritabil al intregului Occident pentru Ucraina”

"Niciun apel telefonic nu este in masura sa opreasca agresiunea rusa in Ucraina", a declarat…

2 ore ago