Conferinta medicala: BOLI eradicate in Europa reapar in taberele de refugiati

externe

Dupa ce au fugit din zonele de razboi pentru a-si salva viata, refugiatii se vad pusi acum in fata unei alte probleme majore care le-ar putea pune viata in pericol: bolile infectioase.

Viata in lagarele de primire din Europa, multe dintre ele insalubre si aglomerate, permite dezvoltarea unor boli infectioase pe care Europa le-a eradicat de mult. Refugiatii sunt sensibili la diversi germeni din cauza sistemului lor imunitar slabit de epuizarea fizica, alimentatia proasta, lipsa apei potabile si a medicamentelor. In plus, multi dintre ei nu sunt vaccinati, noteaza Medical Express.

Boli precum scabia, pojarul, tuberculoza, poliomielita, holera si febra tifoida au fost demult uitate de Europa, insa sunt pe cale sa reapara in conditiile enumerate mai sus.

Specialistii prezenti la o conferinta medicala din Amsterdam, la sfarsitul saptamanii trecute, atrag atentia ca la nivel european nu exista o politica coerenta care sa rezolve aceasta problema.

Expertii au prezentat dovezi ale aparitiei bolilor infectioase in taberele de refugiati: rujeola in Franta, scabia in Tarile de Jos, salmonella in Germania si o boala de piele rezistenta la medicamente.

Virusul HIV, de asemenea, naste ingrijorare in randul medicilor europeni. Conform cercetatorilor danezi, procentul celor infectati cu HIV in randul migrantilor este destul de mare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: