Criza de E. coli la McDonald’s scoate la iveala riscul fatal al contaminarii legumelor in industria fast-food

news

Pe 25 octombrie 2024, McDonald’s a retras temporar ceapa proaspata din meniul sau din cauza unui focar de E. coli, care a afectat peste 75 de persoane in statele din Midwest si Vestul SUA, provocand un deces si 22 de spitalizari.

Specialistii avertizeaza ca fructele si legumele prezinta riscuri mai mari de contaminare decat carnea, intrucat nu sunt gatite, iar astfel nu beneficiaza de avantajul procesului de preparare termica, care distruge agentii patogeni, relateaza reuters.com

Contaminarea in culturile de legume si fructe poate aparea din cauza apei de irigatie necontrolate sau a contactului cu fecale de animale, iar testele de siguranta nu sunt intotdeauna suficiente pentru a identifica niveluri mici de contaminare.

In timp ce reglementarile stricte au redus semnificativ contaminarea carnii, expertii considera ca imbunatatirea sigurantei legumelor necesita standarde mai armonizate intre marii cumparatori, precum lanturile de fast-food.

Foto: reuters.com

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: