CTP, mesaj furios: „Romanii ghiftuiti care au sunat la 112 sa fie obligati sa plateasca la preturi integrale asistenta medicala”

news

„Urare cu belsug de Sarbatori. Miilor de romani care, ca si anul trecut, ca si in alti ani au sunat disperati la 112, ajungand si prin spitale in urma agresiunii sarmalelor, piftiei, caltabosilor, cozonacilor si bauturii cu care s-au ghiftuit din belsug, le urez sa fie obligati sa plateasca la preturi integrale asistenta medicala si medicamentele consumate pe ei. Dupa care, n-au decat s-o ia de la capat”, scris CTP pe Facebook.

Peste 1.000 de persoane din Capitala au solicitat ajutorul ambulantei in ultimile 24 de ore si au acuzat probleme digestive sau au consumat prea mult alcool. Dintre acestea, 726 au fost urgente cod rosu, iar 13 persoane au incercat sa se sinucida.

„In ultimile 24 de ore, 1.098 de persoane au avut nevoie de ambulanta Bucuresti-Ilfov. Dintre acestea, 726 de persoane au prezentat urgente de cod rosu, respectiv cazuri foarte grave si urgente de cod galben. Dintre persoanele care au prezentat urgente, 49 de persoane se aflau in loc public cand au avut nevoie de ambulanta. S-a solicitat ambulanta pentru toate motivele de solicitare, ca in orice zi a anului”, a declarat, pentru Mediafax, Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

De remarcat in aceasta perioada au fost problemele digestive – 179 de persoane au acuzat astfel de probleme in ultimile 24 de ore.

„Au fost si 20 de persoane care au consumat mai mult alcool si au avut nevoie de ambulanta. Au fost si 13 persoane cu tentative de suicid – din fericire, niciun caz nu s-a finalizat tragic”, a mai spus sursa citata. Pentru a evita situatiile neplacute, medicul Alis Grasu precizeaza ca, in continuare, trebuie moderatie si cumpatare in jurul mesei de sarbatori.

„Cand ne referim la cumpatare, nu ne referim, doar la mancare, ci si la consumul de bauturi alcoolice. Va trebui sa avem multa grija. In ceea ce priveste preparatele, va trebui sa tinem cont de fpatul ca o treime din farfuria felului principal trebuie sa fie carne, iar restul sa fie legume sau salata”, a mai spus aceasta.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: