Cum alegem parfumurile barbatesti (P)
Parfumurile fac parte din stilul nostru personal, ne reprezinta si pot avea un efect puternic asupra celor din jur. Ti s-a intamplat sa iti spuna cineva ca si-a dat seama ca ai intrat in camera dupa miros? Sau ca hainele au mirosul tau? Inseamna ca ai gasit parfumul care sa te reprezinte. Daca inca nu l-ai gasit, informeaza-te despre tipurile de parfumuri barbatesti pentru a sti exact ce ti se potriveste.
Parfumurile pot fi clasificate in functie de concentratia de uleiuri esentiale, de notele folosite si de creator.
In functie de cantitatea de uleiuri esentiale incluse in compozitie, parfumurile se gasesc sub mai multe denumiri. Iata care sunt acestea si care este diferenta dintre ele:
Apa de colonie. Este cea mai veche denumire folosita pentru parfumurile barbatesti. Este compusa dintr-un procent foarte mic de ulei esential, alcool si apa.
Apa de toaleta. Contine o cantitate de 5-15% de ulei esential si alcool.
Apa de parfum. Este compusa dintr-o cantitate mai mare de esenta, iar mirosul poate rezista pe piele toata ziua.
Parfumul. Este cea mai concentrata si mai scumpa varianta de parfum. De obicei, aceasta varianta este disponibila doar pentru parfumurile de dama.
Pentru a sti ce tip de parfum ti se potriveste, incearca sa afli care sunt aromele preferate si care se adapteaza mai bine pe pielea ta. Iata ce tipuri de parfumuri barbatesti sunt in functie de familia olfactiva din care fac parte:
Parfumuri citrice. Au note proaspete, de citrice si bergamota. Este un parfum potrivit pentru zilele calduroase.
Parfumuri lemnoase. Notele lemnoase, combinate in general cu mosc, ofera un parfum elegant, seducator si puternic.
Parfumuri orientale. Sunt parfumuri condimentate, potrivite pentru perioada rece sau pentru serile speciale, in care iti doresti sa fii in centrul atentiei.
Parfumuri ciprate. Au un miros proaspat si masculin in acelasi timp. Contin in general note lemnoase si plante aromatice care se gasesc in insulele din Cipru.
Parfumuri de feriga. Ofera un miros subtil, masculin, cu note lemnoase si ierburi de padure.
Parfumurile mai pot fi clasificate in functie de creator:
Parfumurile de designer sunt cele pe care le gasesti in majoritatea magazinelor, au o audienta destul de mare si sunt accesibile unei categorii mari de consumatori.
Parfumurile de nisa fac parte din categoria de lux. Au creatori exclusivisti, folosesc ingrediente deosebite si se adreseaza unei categorii mici de clienti. Acestia sunt selectivi si vor un parfum unic, deosebit. Sunt doar cateva magazine dedicate acestei categorii de parfumuri, ele vor sa ofere clientilor o experienta exclusivista.
Dupa ce te-ai informat si stii ce tip de parfum ai vrea sa incerci, testeaza pe piele inainte de a cumpara. Asteapta cateva ore sa vezi cum se asaza, daca mirosul ramane asa cum iti doresti, inseamna ca ti-ai gasit parfumul care sa te reprezinte.