Cum arata intrarea in Spitalul Judetean Neamt: „E spitalul in care 5 medici de la Ortopedie au fost arestati pentru luare de mita”
Scara care duce catre intrarea in Spitalul Judetean Neamt este intr-o stare avansata de degradere, fiind mancata de rugina. Spitalul este in subordinea Consiliului Judetean Neamt, care a fost condus timp de lunga perioada de timp de baronul PSD Ionel Arsene, fugit in Italia dupa ce a fost condamnat pentru coruptie.
O fotografie cu starea avansata de degradare a fost postata de un nemtean pe pagina de Facebook a jurnalistului Mircea Marian.
„Cam asa arata scarile, ma rog, ce au mai ramas din ele, ce duc la intrarea in Spitalul Judetean Neamt. E spitalul in care au murit 15 oameni in urma incendiului izbucnit in sectia ATI. E spitalul in care 5 medici de la Ortopedie au fost arestati pentru luare de mita- asa cum ne-am obisnuit, profeseaza in continuare la acelasi spital, culmea, unul dintre ei a fost prins din nou luand spaga, acesta a si murit dupa cel de-al doilea scandal.
Cat despre situatia de la Serviciul de Ambulanta Neamt unde se dadea spaga intre 5-10.000 de euro pentru un post in cadrul acestui SAJN, nici nu mai are rost sa amintesc”, a transmis nemteanul Oprea Cristi.
Pe 5 mai, presedintele PSD Marcel Ciolacu i-a multumit lui Ionel Arsene „pentru ceea ce a facut pentru nemteni”.
„Voi fi cel mai bun prieten al dvs. daca vom continua ceea ce a inceput la Neamt, ceea ce a inceput fostul nostru coleg Ionel Arsene. Niciodata nu am comentat nicio decizie a unui magistrat si nici nu o sa comentez atat timp cat o sa fac politica si o sa fiu persoana publica. In schimb, eu vreau sa ii multumesc lui Ionel Arsene pentru ceea ce a facut pentru nemteni si pentru judetul Neamt”, a declarat Ciolacu la Conferinta Judeteana de Alegeri a PSD Neamt.
Ionel Arsene a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Brasov, la 6 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.
Initial, in aprilie 2022, Arsene primise la instanta de fond (Tribunalul Brasov) o condamnare de 8 ani si 4 luni, pedeapsa scazuta vineri de Curtea de Apel Brasov la 6 ani si 8 luni.
CA Brasov a mai decis confiscarea de la seful CJ Neamt a sumelor de 80.000 euro si 80.000 lei.
Ca pedeapsa accesorie, Ionel Arsene nu are mai are dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a alege si dreptul de a ocupa o functie de conducere sau de a exercita atributii de conducere in cadrul vreunui partid, formatiune sau alianta politica din Romania pe o perioada de cinci ani dupa ce executa condamnarea.
Ionel Arsene a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in anul 2018, pentru trafic de influenta, infractiune savarsita in 2013, in perioada cand acesta era deputat.
Conform DNA, in cursul anului 2013, Ionel Arsene, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei judetene Neamt a PSD, ar fi primit de la o persoana (martor in cauza) suma de 100.000 euro, pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala.
Concret, Ionel Arsene s-a inteles cu Gheorghe Stefan, zis „Pinalti”, fost primar al municipiului Piatra Neamt, pentru a „scapa” de presedintele CJ Neamt de la acea vreme, Culita Tarata.
Gheorghe Stefan i-ar fi dat lui Arsene 100.000 de euro, bani care trebuiau sa ajunga la seful ANI, in schimbul declararii lui Culita Tarata in stare de incompatibilitate si conflict de interese. Arsene a primit banii intr-un restaurant din Bucuresti.
Intelegerea dintre cei doi nu a fost respectata, astfel incat Gheorghe Stefan si-a cerut banii inapoi, insa nu i-a primit, astfel incat el l-a denuntat pe Arsene la DNA.
Ulterior, Arsene i-a propus lui Gheorghe Stefan sa-i dea o parte din bani sub forma unui contract de construire a unei scoli intr-o comuna din Neamt, contract atribuit unui apropiat al lui „Pinalti”.