„Curaj, domn’ Marcel!”. Clotilde ii cere lui Ciolacu sa accepte „rapid” solicitarea DNA in cazul deputatului „Diamante”: „Subiecte care nu vor fi dezbatute in prime-time la televiziunile cumparate din banii publici de seful PSD”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, ii cere lui Marcel Ciolacu sa incuviinteze ca solicitarea DNA in cazul deputatului PSD Daniel Tudorache „discutata si votata rapid in Camera Deputatilor”.
„Subiecte care nu vor fi dezbatute in prime – time la televiziunile cumparate din banii publici de seful PSD, Marcel Ciolacu.
DNA solicita Camerei Deputatilor sa incuviinteze perchezitia informatica a fostului primar Dan Tudorache. Cererea este facuta in dosarul achizitiilor frauduloase facute in pandemie – tablete, termoscanere, nebulizatoare, un caz in care prejudiciul cauzat Sectorului 1 este de 68,7 milioane lei.
Vedeti acum de ce era important pentru deputatul diamantelor sa prinda un loc eligibil pe listele PSD pentru Camera Deputatilor, pentru ca imunitatea parlamentara poate ingreuna sau chiar bloca ancheta DNA. Marcel Ciolacu, in calitate de sef al PSD, a garantat aceasta lista de candidati. Potrivit procedurii, efectuarea perchezitiei informatice este conditionata strict de votul plenului Camerei Deputatilor, condusa chiar de Marcel Ciolacu.
Toti parlamentarii trebuie sa stie ca in acest caz au fost furati locuitorii Sectorului 1, bani pe care ii vom recupera de la cei vinovati, iar ingreunarea anchetei DNA si tergiversarea procedurilor demarate de procurori inseamna ca obstructioneaza justitia si-l favorizeaza pe suspectul Dan Tudorache. Cererea DNA trebuie discutata si votata rapid in Camera Deputatilor.
Curaj, domn’ Marcel!”, a transmis Clotilde Armand.
Procurorul sef al DNA, Crin Bologa, solicita Camerei Deputatilor aprobarea efectuarii unei perchezitii informatice in dosarul in care deputatul Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, este urmarit penal pentru achizitii nelegale si supraevaluate in timpul pandemiei de COVID-19.
„In cauza mediatizata prin comunicatele nr.796/VIII/3 din 19 noiembrie 2020 si 898/VIII/3 din 21 octombrie 2022, in considerarea prevederilor legale si constitutionale, procurorul sef al DNA Crin Bologa a initiat procedura necesara in vederea incuviintarii, de catre Camera Deputatilor, a unei perchezitii informatice in dosarul penal privind pe Tudorache Daniel, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, suspect pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave”, se arata intr-un comunicat al DNA.
Concret, procurorul sef al DNA a transmis procurorului general Gabriela Scutea referatul si dosarul penal intocmite de procurorii din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, pentru a fi inaintate ministrului Justitiei, astfel incat acesta sa solicite Camerei Deputatilor, in baza art. 72 din Constitutia Romaniei, art. 23 alin. 1 si art. 24 din Legea 96/2006 republicata, privind Statutul deputatilor si senatorilor, art. 222 alin. 1 si 2 din Regulamentul Camerei Deputatilor, incuviintarea perchezitiei informatice fata de Daniel Tudorache, care are calitatea de suspect in dosar.
Conform DNA, perchezitia informatica este o activitate prevazuta de Codul de procedura penala necesara pentru descoperirea si strangerea probelor in procesul penal, iar in cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activitati este conditionata strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.
Pe 21 octombrie, DNA anunta ca fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie si fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmariti penal intr-un dosar privind achizitii nelegale si supraevaluate in timpul pandemiei de COVID-19.
Este vorba despre achizitii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 bucati), dar si produse necesare in perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucati) si termoscannere (200 bucati).
Daniel Tudorache, deputat PSD, in prezent, la data faptelor primar al Sectorului 1 Bucuresti, este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave.
Marian Vanghelie, la data faptelor consilier in cadrul Consiliului Local Sector 5 Bucuresti, este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave (patru fapte, din care una in forma continuata), instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata (11 fapte, din care trei in forma continuata), instigare la fals material in inscrisuri oficiale (doua fapte, din care una in forma continuata) si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.