Aflata la Suceava, Elena Lasconi, liderul USR si candidata partidului la alegerile prezidentiale, a explicat ca la nivel regional este alaturi de Maia Sandu si Republica Moldova si va face lobby peste tot ca moldovenii sa intre in Uniunea Europeana si NATO.
„Vom sprijini in continuare Ucraina pentru ca nu ne permitem sa avem Rusia la granita”, a aratat Lasconi, citata de cotidianul Suceava Live. Elena Lasconi a spus ca doreste dezvoltarea parteneriatului B9, inclusiv prin aderarea Greciei.
„In regiune, am putea sa dezvoltam mai mult parteneriatul B9, la care as vrea sa adere si Grecia, sa avem un B10. Acest parteneriat a fost un proiect romano-polonez, de dupa Primul Razboi Mondial, si unea, practic, un traseu intre Marea Baltica, Marea Neagra si Marea Mediterana. Este foarte important sa avem acest traseu si sa investim in tot ceea ce inseamna rutier, adica sa avem o ruta care sa lege aceste trei mari – cale ferata si transport al energiei. Si atunci vom deveni cel mai important actor, practic, din zona”, a opinat ea.
Elena Lasconi, presedinta USR, a criticat refuzul Austriei de a accepta aderarea Romaniei la Schengen, acuzand liderii romani, incepand cu presedintele Klaus Iohannis si continuand cu actuala coalitie. In contextul declaratiilor ministrului de Interne austriac, Gerhard Karner, Lasconi subliniaza necesitatea unei pozitii ferme din partea Romaniei pentru a obtine admiterea in spatiul Schengen. Aderarea Romaniei este esentiala pentru dezvoltarea economica si mobilitatea cetatenilor.
„Daca eram in locul lui Iohannis m-as fi dus la toate televiziunile din Austria si le-as fi spus, nu ca amendez investitorii austrieci din Romania, ci le-as fi spus ca acestia sunt „plamanul” economiei Austriei. As fi stat o saptamana si as fi mers la presa din Austria cat de mult rau face guvernul lor propriilor investitori. Noi am avut un calendar al aderarii in spatiul Schengen care trebuia sa se implineasca in 2013. Aceasta alianta contra naturii PSD – PNL, facuta prima data, au cautat sa il de-a jos pe Basescu in 2012, desi o buna parte din obiective erau indeplinite. Cum au reactionat austriecii? Romania nu are stabilitate, nu este predictibila si nu mai exista niciun calendar. Acum suntem in 2024. Daca nu faceau aceasta alianta nenorocita primul USL, noi eram in Schengen din 2013. Acum au facut USL 2 care a adus o gramada de lucrui rele pentru Romania”, a spus Lasconi.
La marginea desertului de coasta din Peru, un oras pescaresc izolat, in care o treime…
Secretarul executiv al Conventiei-cadru a ONU privind schimbarile climatice, Simon Stiell a transmis sambata un…
Producatorul rus de gaze Gazprom a anuntat ca livreaza, sambata, 42,4 milioane de metri cubi…
Nava de spionaj Yantar a fost observata operand drone intr-o zona care contine infrastructura submarina…
Postul Craciunului 2024 a inceput pe 15 noiembrie, si se va incheia pe 24 decembrie.…
Gigantul auto Stellantis (cu marcile Fiat, Alfa Romeo si Lancia, in Italia) nu are intentia…