Dacian Ciolos, convins ca „vom avea o majoritate proeuropeana in viitorul Parlament European”. Partidul sau, REPER, este in marja de eroare a sondajelor, cu 1,8% optiune de vot
Europarlamentarul Dacian Ciolos a declarat, luni, la Ploiesti, ca nu are „prea mari emotii” cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European, aratandu-se „convins” ca va fi din nou o majoritate proeuropeana.
„Din toate evaluarile si estimarile pe care le-am vazut pana acum, in niciuna alianta actuala proeuropeana intre grupul politic Renew Europe, din care fac parte si pe care l-am si condus timp de doi ani si jumatate, PPE si grupul social-democratilor nu este pusa in pericol. Deci nu exista, cel putin deocamdata, un risc ca aceasta majoritate sa fie afectata. (…) Eu sunt convins ca cetatenii care sunt nemultumiti de modul cum functioneaza Uniunea Europeana se vor uita si la ce propunem noi pentru a corecta functionarea europeana, pentru ca si noi spunem ca nu toate lucrurile merg bine la nivel european, dar noi avem si solutii. O parte dintre ele le-am pus in aplicare, altele le vom pune in aplicare si vrem sa continuam cu lucrul pe care l-am inceput. De aceea, eu unul nu am prea mari emotii ca s-ar putea sa nu avem o majoritate a partidelor proeuropene in viitorul Parlament European. Sunt convins ca vom avea aceasta majoritate proeuropeana”, a spus Ciolos intr-o conferinta de presa.
El a aratat ca poate noua majoritate nu va fi la fel de consistenta ca aceea din mandatul care se incheie, insa ea va exista.
„Poate ea nu va fi la fel de consistenta cum a fost data trecuta, dar va ramane in continuare o majoritate si, din punctul meu de vedere, ramane in continuare prima posibilitate de majoritate in Parlament. Noi si in mandatul care se incheie acum am mai avut in anumite situatii europarlamentari si de la ‘verzi’, care au sustinut proiecte, initiative sau orientari politice promovate de aceasta majoritate, au mai fost si de la conservatori, mai moderati, care au sustinut anumite proiecte, dar tot timpul acestui mandat, in centrul majoritatii din Parlamentul European au fost cele trei grupuri politice. (…) Mizam in continuare pe aceeasi majoritate, chiar daca va mai crestere numarul de europarlamentari extremisti. Noi si in acesti cinci ani nu am colaborat deloc cu partidele extremiste din Parlamentul European, ei au fost izolati in PE. Sigur ca au avut dreptul sa voteze, sa promoveze amendamente, dar nu au fost negocieri cu ei, nu au facut parte din proiecte politice pe care noi le-am construit”, a explicat Ciolos.