Plangerea formulata de judecatorul Cristi Danilet ca urmare a dezvaluirilor facute de Dan Andronic privind arhiva SIPA a fost trimisa de Parchetul General la DIICOT, faptele fiind de competenta acestei structuri de parchet, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii PICCJ.
Judecatorul Cristi Danilet a cerut Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa faca cercetari dupa dezvaluirile facute de jurnalistul Dan Andronic, magistratul sustinand ca nu a sustras, copiat, stocat sau dezvaluit informatii cuprinse in notele consultate din arhiva SIPA.
„In acest articol se mentioneaza despre sustragerea sau copierea unor documente aflate sub regimul informatiilor clasificate, documente la care am avut acces si eu in anul 2007 in virtutea functiei de consilier al ministrului justitiei insarcinat cu investigarea arhivei SIPA pentru a stabili destinatia documentelor depozitate in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Precizez ca nu am sustras, copiat, stocat, dezvaluit informatii cuprinse in notele consultate de mine din arhiva SIPA, nici in scris, nici oral sau sub orice alta forma. Fiindca in articol se fac afirmatii cu privire la fapte ce intra in continutul infractiunii prevazute de art. 39 din Legea 182/2002 raportat la art. 303-304 Codul penal, va sesizez pentru a efectua cercetarile ce se impun”, se arata in sesizarea catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Reprezentantii Parchetului General au declarat pentru MEDIAFAX ca faptele sesizate sunt de competenta acestei unitati de parchet.
Dan Andronic sustine, intr-un articol evz.ro, ca arhiva SIPA ar fi fost copiata in timp ce era inventariata de comisia desemnata de Monica Macovei, comisie formata din judecatorul Cristi Danilet si procurorul DNA Paul Dumitriu.
La randul lui, judecatorul Cristi Danilet sustine ca nu a modificat, copiat sau divulgat informatii din arhiva SIPA.
„Nu am modificat, copiat sau divulgat vreo informatie continuta in documentele din Arhiva SIPA. Monica Macovei este cea care a desfiintat SIPA si nu a avut nici o informatie despre magistrati. Imediat dupa preluarea mandatului in decembrie 2004, ministrul Macovei a numit un procuror la conducerea DGPA (fosta SIPA) si a dispus stoparea activitatii de strangere a informatiilor despre magistrati. Activitatea s-a redus doar la colectarea de informatii vizand sistemul penitenciar. Noul director general al DGPA a prezentat un raport in comisiile de specialitate ale Parlamentului cu privire la activitatea acestui serviciu”, spune judecatorul Cristi Danilet pe blogul sau.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.
Intrat in mod neasteptat in Parlament, in urma cu patru ani, cand institutele de sondare…
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), este convins ca George Simion este "agent al Rusiei"…
Criza politica din Germania, unul dintre statele-cheie ale UE, a lasat Europa intr-o stare de…
Premierul PSD Marcel Ciolacu a facut vineri o noua serie de declaratii aiuritoare in legatura…
Unul dintre aeroporturile Ucrainei, cel din Lvov sau Borispil, de langa Kiev, isi va relua…
China a anuntat un program de salvare a datoriilor in valoare de 1,4 trilioane de…