Danilet pune punctul pe i: „Noul judecator CCR Bogdan Licu a furat de la mine, am dovedit asta”. Scoate in evidenta „caracterul” noului judecator CCR

politica

Cristi Danilet, decizie, ICCJ, Mario Iorgulescu, nelegala

Judecatorul Cristi Danilet subliniaza, intr-o reactie la o postare pe Facebook a lui Marian Raduna, ca noul judecator CCR, Bogdan Licu, „a furat de la mine”.

Marian Raduna ii reprosase lui Danilet ca nu a sesizat procurorii in momentul in care Danilet a observat ca Licu i-a plagiat lucrarea. Danilet a tinut insa sa scoata in evidenta integritatea celui care va ocupa functia de judecator CCR.

„Marian, au fost mai multi autori din care s-a copiat. Au aparut doua articole mari in presa care au relevat furtul intelectual. Noi, autorii, am dat interviuri cu privire la fapt. Procurorii aveau obligatia de a se sesiza din oficiu. Dar, ca sa vezi, seful lor suprem era chiar Licu si a tot fost de atunci. Eu nu am fost niciodata chemat pentru audieri, asta e clar si nici nu am avut acces la teza lui originala, caci ea nu a fost publicata niciodata. Dar, atentie, nu de integritatea mea e vorba aici, ci a celui care – potrivit celor dovedite de mine – a furat de la mine.

(…) Nu despre a mi se face mie dreptate e vorba (urmare a relevarii in presa a scandalului, omul a renuntat la titlu), ci despre caracterul omului numit intr-o functie publica pentru care se cere ‘inalta competenta profesionala'”, a subliniat Danilet.

Danilet a dovedit de altfel ca Licu a copiat pentru doctorat din cartea sa despre coruptie.

Cristi Danilet a reactionat dur, marti, la pranz, dupa ce majoritatea PSD-PNL l-a preferat pe plagiatorul Bogdan Licu pentru functia de judecator CCR. „Nu am rude sau prieteni in serviciile de informatii. Nu am facut si nu fac parte din serviciile de informatii sau din masonerie. Nu am comis vreodata infractiune”, a subliniat Danilet.

„Dupa votul de azi pentru numirea unui judecator la CCR din partea Camerei Deputatilor, pot spune urmatoarele:

1. Am urmat scoala pe bune, am urmat liceul la profil mate-fizica, am fost premiant toata facultatea urmata la stat si la zi.
2. Am intrat din prima in magistratura, am urcat in cariera prin concurs autentic, am avut evaluari doar de „foarte bine”, am fost consilier al ministrului justitiei si membru al CSM.
3. Am urmat curs postuniversitar, curs de masterat si am obtinut titlul de doctor in drept. M-am specializat in drept administrativ si drept penal.
4. Am scris articole in revistele de specialitate juridica, am publicat monografii si carti, am participat la sesiuni de comunicare stiintifica.
5. Am educat sute de studenti (in drept), mii de elevi (in educatie jiridica) si zeci de tineri magistrati (in etica judiciara).
6. Nu am rude sau prieteni in serviciile de informatii. Nu am facut si nu fac parte din serviciile de informatii sau din masonerie. Nu am comis vreodata infractiune. Nu exista vreo hotarare definitiva de excludere a mea din magistratura.
7. Am reactionat public la incalcarea statului de drept, fara a ma gandi la consecintele asupra persoanei sau familiei mele. Si au fost.
8. Sunt primul magistrat cu blog din Romania, sunt magistratul cu cei mai multi prieteni si urmaritori din Romania. Sunt cel mai citat magistrat din centrul si estul Europei.
9. Am fost speaker la mai multe evenimente internationale, am condus proiecte internationale, am fost expert in trei tari si trainer in alte doua.
10. Pentru ca am fost intrebat la misto azi in plenul Camerei, eu raspund serios: practic karate din adolescenta si, da, stiu sa tund gardul viu cu fierastraul electric.

Din cate am vazut, toate astea nu sunt suficiente. Asa ca, deocamdata:

1. Multumesc pentru propunere!
2. Sunt onorat de sustinerea prietenilor de pe FB. Zilele acestea ati fost grozavi si a contat enorm!
3. Voi continua activitatile care m-au consacrat ca profesionist al dreptului si ca activist civic.
4. Curtea Constitutionala ramane in sfera mea de interes stiintific, dar si profesional. Insa, ca si pana acum, in deplina transparenta si fara vreun compromis”, a transmis Danilet.

Camera Deputatilor l-a ales, marti, pe actualul procuror general adjunct Bogdan Licu in functia de judecator la Curtea Constitutionala. Licu, propus de PSD pentru aceasta functie, a obtinut 208 voturi „pentru” si 93 „impotriva”. Votul a fost secret cu buletine.

El va ocupa functia de judecator al CCR pentru un mandat de 9 ani, pe locul actualului presedinte al Curtii, Valer Dorneanu, al carui mandat expira in luna iunie.

Citeste si: Danilet i-a dat clasa lui Bogdan Licu (PSD) in Parlament: „Am terminat Facultatea de Drept cu media 9,82. Unul dintre contracandidati mi-a plagiat una dintre lucrarile stiintifice”

Bogdan Licu s-a declarat pregatit sa preia acest mandat.

„Vreau sa va spun tuturor ca este o onoare pentru mine sa fiu aici, in fata dumneavoastra. Despre mine pot sa va spun ca sunt magistrat, am o vechime de peste 25 de ani in magistratura, am parcurs aproape toate etapele profesionale in cadrul Ministerului Public, de la procuror cu functie de executie pana la prim-adjunct al procurorului general. In doua situatii am fost si procuror general interimar, in anul 2016 pentru trei luni si in anul 2019 pentru 10 luni. Am fost si membru al Consiliului Superior al Magistraturii, vicepresedinte la CSM si sunt pregatit sa preiau mandatul de judecator la Curtea Constitutionala”, a afirmat Licu.

El a adaugat ca in cazul in care va ajunge judecator la CCR va face ceea ce a facut si ca magistrat si anume va apara ordinea de drept, va apara drepturile si libertatile cetatenilor, va apara Constitutia si valorile nationale ale Romaniei, dar si valorile europene.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: