De Ziua Romaniei, angajatii Muzeului ASTRA din Sibiu gatesc pentru vizitatori

news

Timp de trei zile, de miercuri pana vineri, angajatii Muzeului ASTRA din Sibiu vor gati pentru vizitatori, folosind recolta din gradina muzeului, informeaza Turnul Sfatului.

,,Din camara Muzeului ASTRA, noi – angajatii Muzeului ASTRA – vom gati pentru vizitatori produse de post sau `de dulce`, dar si retete din perioada interbelica. In acest mod vom marca unitatea si diversitatea ruralitatii din `Romania dodoloata`. Rolul evenimentelor gastronomice este de a constientiza hrana ca sustenabilitate, modul in care gospodaria rurala isi dramuia resursele si modele din trecut care ar putea fi adaptate astazi pentru reducerea risipei alimentare inexistente, odata, in mediul rural din Romania. Dorim sa marcam ziua de 1 decembrie si prin asemanarile gastronomice din regiunile istorice”, a declarat Ciprian Anghel Stefan, manager Muzeul ASTRA.

Miercuri, 30 noiembrie, de sarbatoarea Sfantului Andrei, fiind dezlegare la peste, Muzeul ASTRA invita publicul la degustarea unor retete bazate pe peste de apa dulce din bazinul hidrografic al Romaniei: crap romanesc, bors din peste, plachie si icre de stiuca, toate pregatite dupa un retetar folosit in bucataria rurala romaneasca.

Joi, 1 decembrie, tot din si in gospodaria muzeului, la Targul de tara, se va pregati supa de rata si friptura de rata cu garnitura de cartofi, varza cu carne de oaie, specifica pastorior transhumanti si se va organiza un atelier de pregatire a carnii de Mangalita pentru afumat.

Vineri, 2 decembrie, se vor gati cartofi fierti cu moare de varza, „mazare grasa (fasole) cu ceapa rantaluita (pentru cei care postesc) si carnati prajiti.

Toate preparatele vor fi asezonate cu paine proaspata, facuta pe vatra cuptorului de la Targul de tara.

In plus, vizitatorii muzeului vor avea ocazia de a proba uniformele Armatei Romane din Primul Razboi Mondial.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: