Decizia judecatorilor in cazul cererii DNA de arestare preventiva a judecatoarei Elena Burlan. Este acuzata ca a luat spaga 50.000 de euro

news

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, joi, cererea DNA de arestare preventiva a judecatoarei Elena Burlan-Puscas, acuzata de luare de mita, insa au dispus masura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile, decizia nefiind definitiva, relateaza Mediafax.

„Respinge ca nefondata propunerea de arestare preventiva a inculpatei Burlan Puscas Elena formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie. Dispune luarea masurii arestului la domiciliu fata de inculpata Burlan Puscas Elena pe o durata de 30 de zile incepand cu data de 17.05.2018 si pana la data de 15.06.2018 inclusiv, constand in obligatia inculpatei de a nu parasi imobilul unde locuieste, pe durata arestului la domiciliu fara permisiunea organului judiciar. Cu drept de contestatie”, se arata in minuta instantei.

Procurorii DNA au cerut joi arestarea unei judecatoare de la Tribunalul Bucuresti care ar fi primit 50.000 de euro de la patru persoane inculpate pentru infractiuni cu violenta, pentru a le modifica pedepsele de inchisoare cu executare.

DNA a anuntat, joi, ca procurorii au dispus inceperea urmarii penale pentru luare de mita impotriva judecatoarei Elena Burlan-Puscas de la Tribunalul Bucuresti si au inaintat Curtii de Apel Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva a magistratului. Cu o zi in urma, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea DNA, de arestare a judecatoarei.

Acest dosar a fost inregistrat la DNA in anul 2016, iar procurorii spun ca, in perioada 2009-2010, in contextul judecarii unui dosar penal privind infractiuni cu violenta, judecatoarea Elena Burlan-Puscas a primit suma totala de 50.000 euro de la patru dintre inculpati, dintre care doi cercetati pentru tentativa de omor calificat.

Potrivit DNA, banii au fost primiti de magistrat pentru a dispune fata de cei doi inculpati cercetati pentru tentativa de omor calificat inlocuirea masurii arestarii cu masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu, lucru care s-a si intamplat in perioada 01 octombrie 2009 – 26 ianuarie 2010. De fiecare data, aceste solutii au fost desfiintate de instanta superioara de control judiciar.

In acelasi context, pentru aceeasi suma de bani, printr-o sentinta din luna februarie 2010, judecatoarea Burlan-Puscas a pronuntat pedepse cu suspendarea executarii fata de toti inculpatii din dosarul respectiv. In faza de apel, in luna decembrie 2010, aceasta sentinta a fost desfiintata in parte, Curtea de Apel Bucuresti pronuntand pedepse cu executare fata de autorii infractiunii de tentativa de omor calificat, aceste pedepse fiind de opt ani, respectiv sapte ani si jumatate.

Numele judecatoarei Elena Burlan-Puscas a fost legat de mai multe dosare cunoscute, printre care cel in care a fost achitat medicul Serban Bradisteanu, acuzat de abuz in serviciu si primirea de foloase necuvenite, dupa ce ar fi primit mita patru milioane si jumatate de euro in legatura cu o licitatie pentru echiparea spitalelor penitenciar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: