Declaratiile lui Florin Iordache in urma circului de la dezbaterea privind ordonantele. Ministrul insista sa pacaleasca romanii

news

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, luni, la finalul dezbaterii publice privind proiectele de ordonante de urgenta privind justitia, ca varianta initiala a actelor normative va fi modificata, urmand a se stabili daca vor fi adoptate de Guvern sau daca discutiile se vor muta in Parlament.

„Am luat act si vom analiza toate propunerile care au fost facute. Pentru gratiere, de la inceput am spus mai multe principii pe care le vom respecta, nu se adreseaza unor anumite persoane ci incercam sa redresam anumite conditii din penitenciare. Nu se adreseaza criminalilor, violatorilor, fapte de coruptie, recuperarea prejudiciului. In al doilea act am tinut cont de recomandarile CCR.

(…) Ne dorim niste legi clare, corente, pe care fiecare cetatean daca are sau nu pregatire juridica sa le poata respecta. Asta e mandatul cu care am venit eu aici, sa repar toate acesta lucruri. Actele normative nu se fac pentru politicieni ci pentru a rezolva politica penala a statului. Nu am avut in vedere o anumita persoana. Actele normative nu vizeaza persoane sau politicieni. Voi avea o discutie cu premierul Romaniei, Sorin Grindeanu, si va vom comunica ce vom discuta.

In urma consultarilor de astazi am niste obsevatii care vreau sa fie cuprinse in textul celor doua ordonante. Rostul consultarii este sa preia puncte de vedere, o serie de observatii am primit de la societatea civila si de la cetateni si le vom avea in vedere. Varianta initiala fara indoiala va fi amendata. Propunerea pe care o voi face guvernului va fi propunerea Ministerului Justitiei”, a declarat ministrul Justitiei, Florin Iordache, la finalul dezbaterilor, citat de Mediafax.

Citeste si: Dezbaterea lui Iordache s-a transformat in circ: „Iohannis nazistul vrea sa ne puna la zid. Dati amnistiere, nu se poate, moare copiii in puscarie”

Intrebat cum va fi redusa supraaglomerarea din penitenciare, Florin Iordache a raspuns: „Avem in vedere un pachet mai larg, este vorba de recursul in compensare pe care l-a promovat vechiul Guvern si pe care de asemenea noi discutam sa il amendam. Avem, de asemenea, propunerea pe care chiar colegii nostri de la PNL au facut-o ca pentru infractiunile usoare, pana in doi ani de zile, sa functioneze acel sistem cu bratari. (…) O sa vedeti in momentul in care vom veni cu un pachet de legi”.

Potrivit ministrului, proiectul de act normativ privind gratierea unor pedepse prevede, in forma actuala, ca ar putea fi eliberate mai putin de 3.000 de persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: