Autoritatile din pitorescul oras japonez Fujikawaguchiko intentioneaza sa ridice un gard de plasa urias pentru a bloca un loc popular pentru selfie-uri cu Muntele Fuji, transmite CNN.
Orasul, aflat la punctul de pornire al traseului Yoshida catre Muntele Fuji, a fost invadat de turisti straini care incearca sa obtina fotografia perfecta a celui mai faimos munte al Japoniei. Mai exact, ei stau in fata unui magazin, pentru a obtine o fotografie a contrastului dintre magazinul aglomerat iluminat cu neon si muntele linistit din spatele lui.
Si acum orasul s-a saturat si ridica bariera de plasa pentru a bloca vederea, a declarat un oficial local pentru CNN.
Oficialul a spus ca exista probleme cu turistii care lasa gunoi in urma si nu respecta regulile de circulatie. In ciuda faptului ca au fost adusi agenti de paza si asezate panouri pentru a-i avertiza, situatia a persistat.
„Este regretabil ca a trebuit sa luam astfel de masuri”, a spus oficialul.
Plasa, care masoara 2,5 metri inaltime va fi ridicata la inceputul saptamanii viitoare.
Orasul Fujikawaguchiko se afla in prefectura Yamanashi, la nord de Fuji si la aproximativ 100 de kilometri vest de Tokyo.
Multimile care afecteaza micul oras fac parte dintr-o problema mai mare care afecteaza Japonia. Japonia se confrunta cu problema turismului de masa de la redeschiderea post-pandemie la sfarsitul anului 2022. Luna martie 2024 a fost cea mai aglomerata luna turistica din toate timpurile, cu peste trei milioane de turisti straini care au intrat in tara.
Multi dintre ei se indreapta direct catre Muntele Fuji, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, lasand gunoi si provocand eroziune pe parcurs.
„Turismul excesiv si toate consecintele ulterioare, cum ar fi gunoiul, cresterea emisiilor de CO2 si drumetii nesabuiti reprezinta cea mai mare problema cu care se confrunta Muntele Fuji”, a declarat anul trecut Masatake Izumi, un oficial guvernamental al prefecturii Yamanashi.
Unii localnici chiar au poreclit muntele de 3.776 de metri, numit in japoneza Fuji-san, „muntele de gunoi”.
In efortul de a atenua supraaglomerarea, guvernul din Yamanashi a anuntat introducerea mai multor reguli pentru turisti, inclusiv o limita zilnica de 4.000 de persoane pentru drumetii si o taxa obligatorie de 2.000 de yeni (13 USD) de persoana.
Anterior, taxa fusese optionala.
Crearea unei bariere pentru a bloca potentialii fotografi are, de asemenea, precedent in alta parte in lume: orasul austriac Hallstatt, despre care se spunea ca a servit ca inspiratie pentru filmul Disney „Frozen”. Hallstatt – care are aproximativ 800 de rezidenti permanenti si pana la 10.000 de turisti pe zi in sezonul de varf, a ridicat un gard de lemn in mai 2023 ca un mijloc de descurajare a selfie-urilor.
Franta si Marea Britanie au decis sa permita Ucrainei sa loveasca in adancimea teritoriului rus…
Turcia a refuzat sa permita avionului presedintelui israelian Isaac Herzog sa zboare prin spatiul sau…
Administratia SUA, a presedintelui Joe Biden, va permite Ucrainei sa foloseasca armele furnizate de SUA…
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popsoi, a postat pe X, duminica, imagini video…
Oficialii echipei nationale din Kosovo au anuntat ca au luat o decizie radicala si nu…
”Ciuca, presedinte” si ”Stop binomului PSD-AUR” au fost mesajele definitorii ale reuniunii filialelor PNL din…