Deputatul PSD Ghita s-a inrolat in armata lui Sosoaca: „De ce a vrut Italia sa faca un scandal international? Italia impune o dictatura sanitara crunta”
Deputatul PSD Daniel Ghita isi anunta sustinerea pentru Diana Sosoaca si lanseaza teorii ale conspiratiei in legatura cu reactiile guvernului Italiei fata de scandalul provocat de senatoare.
„Cateva semne de intrebare despre cazul jurnalistei Lucia Goracci din Italia. Jurnalista Lucia Goracci era atat de ‘sechestrata’ in recentul scandal ca, in loc sa sune ea la 112, care este numarul european de urgenta, valabil pe tot teritoriul UE, a sunat senatoarea despre care a spus ca o ‘sechestrase’! De ‘sechestrata’ ce era, jurnalista a avut timp, in schimb, sa filmeze tot ce se intampla, ca sa aiba material de presa pentru mai tarziu, adica pentru scandal. Acesta ar fi primul semn de intrebare. Goracci isi indruma sotul ‘filmeaza’!
Al doilea semn de intrebare este acela ca imediat dupa scandal, Italia a impus cele mai dure restrictii de calatorie din Europa, de s-a panicat si Uniunea Europeana. Asadar, in timp ce acuza Romania ca sechestreaza jurnalistii vaccinisti, Italia impune o dictatura sanitara crunta, impotriva careia se lupta de luni de zile cetatenii italieni.
Al treilea semn de intrebare este ca oficialii italieni au cerut scuze de la statul roman pentru acest mic incident care nu s-a soldat nici cu victime, nimeni nu a patit, de fapt nimic, si atunci de ce a vrut Italia sa faca un scandal international?
Al patrulea semn de intrebare este, din pacate, o certitudine: sa vezi ditamai premierul Romaniei si alte oficialitati ale statului roman, cu presedintele Iohannis in frunte, cum fac plecaciuni la italieni pentru ca o jurnalista straina venita pentru scandal a reusit sa obtina exact ce cauta, adica o tevatura in toata regula, mai mare rusinea!
Acum, intreb si eu, unde era Iohannis cand romanii erau luati sclavi in Italia si pusi la munca fortata?
Unde erau oficialitatile romane care acum tremura in fata unui ambasador italian atunci cand romancele erau victime in Italia? Cine i-a aparat pe romani de toate abuzurile suferite de la angajatorii lor din Italia? Si, pana la urma, unde era statul italian, atat de ‘european’ si sensibil acum, atunci cand se intamplau grozavii la adresa romanilor aflati pe teritoriul lor?
(…) Si ce credea statul italian, ca daca trimite pe cineva sa faca scandal in Romania nu o sa observe lumea ca isi bat joc de propriii lor cetateni cu legi de vaccinare obligatorie si cu restrictii nebunesti, care au ca efect cresterea numarului de cazuri?”, a sustinut Ghita.
Sosoaca a tinut sa-i multumeasca in mod public lui Ghita pentru sustinere.
Ambasada Italiei la Bucuresti a precizat vineri ca ia act de anchetele in curs si este increzatoare in implicarea institutiilor romane pentru a face lumina cu privire la conflictul recent dintre senatoarea Diana Sosoaca si o echipa de jurnalisti italieni.
„Referitor la evenimentul in care au fost implicate corespondenta RAI Lucia Goracci si echipa acesteia in ziua de 10 decembrie la Bucuresti, Ambasada Italiei in Romania exprima aprecierea sa fata de declaratiile facute de partea romana, la cel mai inalt nivel institutional, de condamnare a agresiunii suferite de jurnalista si echipa de televiziune si de aparare a rolului ziaristilor si a libertatii de informare”, arata misiunea diplomatica intr-un comunicat transmis AGERPRES.
Joi, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca incidentul este unul ‘absolut regretabil’ si ca autoritatile competente trebuie sa verifice ce s-a intamplat si cum s-a intervenit.
„Solicit aceasta verificare la sange, pentru a nu avea inca o data un astfel de incident, care este absolut regretabil si, ca sa fiu sincer, pana acum ar fi fost inimaginabil”, a spus seful statului.
Si premierul Nicolae Ciuca considera ca este „inacceptabil” acel conflict si respinge categoric „manifestarea diferentelor de opinii prin violenta”, adaugand ca acest caz „trebuie clarificat in regim de urgenta”.
Pe 10 septembrie, senatoarea Diana Sosoaca a acordat un interviu unei echipe de televiziune din Italia la cabinetul sau de avocatura. In urma verificarilor efectuate de politisti, a reiesit faptul ca, la un moment dat, jurnalistii au intentionat sa paraseasca cabinetul, context in care Sosoaca ar fi inchis usa, ar fi sunat la 112 si nu i-ar mai fi lasat sa plece pana la sosirea politistilor.
Purtatorul de cuvant al IGPR, Georgian Dragan, a precizat ca, in cele patru minute de cand senatoarea a sunat la 112 si pana la sosirea politistilor, intre jurnalisti si Sosoaca au avut loc mai multe discutii in contradictoriu, iar scandalul a continuat si dupa sosirea oamenilor legii.
„Sotul apelantei l-ar fi impins si l-ar fi prins cu mana de gat pe un agent de Politie si, totodata, ar fi lovit-o si pe jurnalista din Italia. Imediat dupa interventie, jurnalistii ar fi iesit pe scara blocului, iar conflictul a fost aplanat”, a aratat Dragan.
Dumitru Silvestru Sosoaca, sotul senatoarei, este urmarit penal de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru ultraj.
Diana Sosoaca s-a deplasat, alaturi de sotul sau, la sectia de Politie unde se aflau si jurnalistii italieni si a spus ca depune plangere penala impotriva acestora pentru savarsirea mai multor infractiuni, ca este posibil sa-i fi sustras documente care se aflau in birou si ca aveau droguri asupra lor.
„Conform procedurilor legale in vigoare, politistii aveau obligatia si au efectuat un control corporal sumar, precum si al bagajelor, in urma caruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase si nici substante interzise, asadar acuzatiile erau nefondate”, a explicat Georgian Dragan.