Manzul cu OPT picioare. Vezi animalele MUTANT care au aparut la Cernobil dupa accidentul nucleara
Explozia care a avut loc in aprilie 1986 la Cernobil a fost unul dintre cele mai mari dezastre nucleare din istoria omenirii. Mii de oameni au murit in lunile urmatoare, iar acum, dupa aproape trei decenii, exista inca zone puternic contaminate.
Incendiile de vegetatie din zona centralei de la Cernobil din ultimele luni au readus in atentie problema radioactivitatii din zona. Si asta cu atat mai mult cu cat efectele negative ale radiatiilor se resimt si acum in apropierea centralei. Conform statisticilor, numarul mutatiilor genetice si al cazurilor de cancer a crescut considerabil in ultimii zeci de ani pe un areal destul de intins in jurul centralei.
Biologul Timothy Mousseau studiaza impactul radiatiilor asupra faunei si florei din zona inca din 1999. Studiile lui au aratat ca fauna din zona e in continua scadere din cauza numarului de tumori si anomalii fizice intalnite la toate speciile, de la insecte pana la pasari.
Un lucru l-a uimit insa pana si pe cercetator. Acesta a descoperit anul trecut faptul ca pasarile de la Cernobil s-au adaptat la nivelul mare al radiatiilor din zona, ajungand sa produca mai multi antioxidanti decat ar fi normal si astfel sa reziste mult mai bine la radiatii.
Alte creaturi, in schimb, au suferit mutatii: pasari cu ciocurile deformate ori gandaci din specia Vaca-Domnului care nu mai au pe spate desenul specific, cu buline, ci un model diferit.
Intre 1989-1990 s-a constatat o crestere notabila a numarului de malformatii genetice. In aceasta perioada s-au nascut peste 400 de animale cu malformatii. Un cercetator rus, Igor Kostin, a facut fotografii cu aceste animale, inclusiv acest manz cu opt picioare si i le-a trimis lui Gorbaciov, pentru a-l impulsiona sa formeze o comisie pentru analiza acestor schimbari. Nu a primit niciun raspuns.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook