Dinicu a gasit vinovatul pentru incendiu insa, surpriza, dovezile au fost mistuite in flacari. El anunta ca a depus plangere penala

news

Cornel Dinicu

Avocatul Iancu Toader, care il reprezinta pe controversatul om de afaceri Cornel Dinicu in dosarul in care acesta este arestat preventiv in urma incendiului de la complexul turistic Ferma Dacilor, soldat cu moartea a opt persoane, declara ca Dinicu a formulat, in urma incendiului, plangere penala. Aparatorul sustine ca intre reprezentantii pensiunii de la Tohani si compania de electricitate a existat o corespondenta bogata, insa documentele au disparut in incendiu.

„Domnul Dinicu a formulat si dansul o plangere penala, evident, se va constitui si parte vatamata, pentru a putea, in primul rand – si aceasta a fost si o strategie de-a noastra, in aparare – pentru a putea avea acces si la materialul dosarului, pentru ca nu avem nici acum acest acces, subsumat acestei credinte legitime ca este o mana criminala si pentru a se cerceta, evident, in amanunt, toate aceste aspecte pe care dansul le-a semnalat si pe care nu… nu stiu, nu s-a voit sa se aduca in spatul public”, a afirmat avocatul sambata, la Antena 3.

Intrebat impotriva cui se indreapta clientul sau, in contextul in care se considera parte vatamata, avocatul Iancu Toader a facut referire la compania furnizoare de energie electrica.

„Dansul mai are, anterior, niste plangeri si niste sesizari carora nu li s-a dat curs. Exista o corespondenta bogata, incercam acum sa o refacem, pentru ca stiti, acum, din cauza acestui incident, s-au pierdut foarte documente, care atesta aceasta corespondenta cu autoritatile facuta de domnul Dinicu si cred ca va fi relevanta prin prisma lipsei de diligenta”, adauga avocatul.

Intrebat daca Dinicu a denuntat sau a reclamat pe cineva, in incercarea de a se disculpa in dosar, aparatorul omului de afaceri a raspuns negativ.

Avocatul Iancu Toader a subliniat, intr-o interventie telefonica la Digi 24, sambata dupa amiaza, ca plangerea penala depusa in urma incendiului a fost depusa din partea societatii pe care functiona Ferma Dacilor.

„Plangerea penala a fost facuta recent de colegul meu care este cu mine in echipa (…) din partea societatii , evident, legat de circumstantele producerii acestui accident. Nu este o plangere indreptata impotriva unei persoane”, a afirmat avocatul.

Acesta a precizat ca reclamatia „este subsumata tezei” conform careia nu se putea ajunge la acest incendiu „decat ca urmare a unui act criminal”.

Intrebat daca plangerea se refera, in mod explicit, la compania de electricitate sau la ANRE, avocatul a raspuns: „Dat fiind faptul ca aceasta plangere a fost inregistrata, ea a primit ordonanta de reunire, acel dosar se va analiza impreuna cu cel principal, facand obiect al unei cercetari penale eu nu pot sa dau mai multe amanunte pentru ca as incalca o obligatie legala, aceea care se numeste caracterul nepublic al urmaririi penale”.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) afirma ca a primit reclamatii de la reprezentantii pensiunii Ferma Dacilor, in luna mai, cu privire la existenta unor fluctuatii de tensiune in retea si a cerut distribuitorului de energie din zona, DEER (fosta Electrica Distributie) sa verifice situatia.

„DEER a descoperit ca, de fapt, pensiunea se alimenta de la un punct de consum aflat la 650 de metri departare, care avea aviz pentru o pompa de apa si certificat de racordare pentru o casa de locuit cu panouri fotovoltaice, cand de fapt avea nevoie de un intreg post de transformare pentru a-si acoperi consumul”, au precizat jurnalistii de la HotNews.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: