Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a declarat, luni, ca rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat este de 76,4% in crestere cu 3,6% fata de anul trecut (72,8%).
Un numar de 39 de candidati au incheiat probele scrise cu media 10.
Potrivit ministrului, probele scrise s-au desfasurat in 477 de centre de examen si toti cei care au solicitat sa sustina examenul de Bacalaureat in conditii adaptate au putut face acest lucru, fiind aprobate, in total, cazuri speciale pentru 772 candidati.
Deca a mentionat, intr-o conferinta de presa, ca au participat la examen 14.000 profesori asistenti si peste 10.000 profesori evaluatori.
Ministerul Educatiei a publicat luni, la ora 11,30, pe site-ul dedicat, rezultatele inregistrate in sesiunea iunie – iulie 2024 a examenului national de Bacalaureat.
Conform datelor inregistrate in aplicatia de examen, au promovat 99.371 de candidati (95.112 candidati din promotia curenta si 4.259 din promotiile anterioare), din totalul celor 130.041 prezenti.
Ca urmare, rata cumulata de promovare, inainte de contestatii, este de 76,4%, in crestere cu 3,6% fata de prima sesiune din anul trecut (72,8%).
Pentru promotia curenta, rata de succes este de 81,5%, in crestere cu peste 3% fata de prima sesiune din anul anterior (78,4%), in timp ce pentru promotiile din anii trecuti procentul se situeaza la 31,9%, superior cu peste 3%, comparativ cu anul trecut (28,5%).
Au absentat 4.373 de candidati, iar 103 au fost eliminati, precizeaza Agerpres.
Numarul notelor de 10 pe probe/discipline de examen:
* Limba si literatura romana – 408;
* Limba si literatura materna – 21;
* Proba obligatorie a profilului – 3.279: Matematica – 2.424, Istorie – 855;
* Proba la alegere a profilului si a specializarii – 4.866; cele mai multe note de 10 au fost obtinute la disciplina Logica si argumentare – 1.234.
Contestatiile pot fi depuse/transmise luni, in intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.
Candidatii care contesta rezultatul initial al evaluarii trebuie sa completeze, sa semneze si sa depuna/transmita prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere.
Rezultatele au fost afisate atat online, cat si in centrele de examen, cu anonimizarea numelui si a prenumelui candidatilor, in concordanta cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor – GDPR).
Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi comunicate in data de 12 iulie.
Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii (cumulat):
* sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
* sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;
* obtinerea cel putin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obtinute la probele scrise).
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi ca a fost la Monaco, in 2022, la…
Presedintele ales al SUA Donald Trump a anuntat joi ca l-a numit in functia de…
Elena Lasconi, candidat USR la alegerile prezidentiale, sugereaza ca fostul ambasador SUA in Romania in…
Autoritatile spaniole au confirmat faptul ca alti doi cetateni romani au fost identificati ca fiind…
Muncitorii de pe un santier de langa Directia pentru Protectia Copilului Timis, au alertat, joi…
Un barbat s-a urcat, joi seara, pe cladirea garii din municipiul Braila, de unde ameninta…