Dosar penal in rem impotriva politistilor care l-au oprit in trafic pe Daniel Horodniceanu. Godina: „Daca nu luam atitudine acum, atunci sa nu va mirati cand ne vom intoarce la vechile metehne”

news

Surse judiciare au declarat joi pentru aktual24.ro ca a fost deschis un dosar penal in rem care ii vizeaza pe politistii care l-au oprit in trafic pe procurorul Daniel Horodniceanu, fost sef al DIICOT.

Informatii in acest sens au fost difuzate joi si de politistul Marian Godina.

„GRAV! Cu un ministru de interne plagiator si mincinos, sustinut de un presedinte care promitea o Romanie educata, doi politisti au oprit in trafic o masina. Doar ca la volanul acesteia nu se afla un conducator auto, asa cum ar fi normal, ci era dl Horodniceanu insusi, zeul suprem care ar fi trebuit recunoscut de catre orice muritor de rand, cu atat mai mult de catre un politist.

Dupa ce a facut un tam-tam de trei lei, in totala neconcordanta cu functia inalta pe care o ocupa, procurorul Horodniceanu este anchetat intern.

Partea grava acum urmeaza.

Nu tot intern, ci in cadrul unui dosar penal, au fost chemati azi cei doi politisti la parchet, unde au fost audiati cu privire la infractiunile de abuz in serviciu si de divulgare de secrete de serviciu sau nepublice.

Daca nu luam atitudine acum, atunci sa nu va mirati cand ne vom intoarce la vechile metehne, cand legea era doar pentru oamenii de rand.

Pentru ca nu vad de ce un politist si-ar mai risca serviciul si ar mai risca sa fie anchetat, cand ar putea foarte usor sa amendeze cativa fraieri si ar trece cu vederea abaterile comise de horodniceni d-astia care se cred mici Dumnezei pe pamant.

In alta ordine de idei, ma intreb de ce acest Horodniceanu nu a fost inca exclus din magistratura si ii promit pe aceasta cale ca voi sta cu ochii pe acest caz si voi scrie tot ce se va intampla. Asta ca tot a tinut cineva neaparat sa dea la o parte cu batul pojghita de pe rahat.

Catalin Predoiu, acesti politisti au parte de vreo protectie acum din partea MAI? Ce parere aveti despre acest caz? Mai pot politistii sa isi faca datoria fara sa tina cont de functia celui oprit? Sau sa isi vada de trebusoara si sa opreasca si ei doar pe cine nu are functie?”, a scris politistul Marian Godina pe Facebook.

„Politistii care si-au permis sa-l opreasca in trafic pe Horodniceanu au ramas azi fara telefoane. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi a dispus astazi ridicarea telefoanelor politistilor in vederea perchezitiei informatice.

Tot circul asta e pe bani publici. Horodniceanu asteapta linistit sa fie cercetat disciplinar de colegii dumnealui si incaseaza in continuare salariu de procuror. Tot din bani publici”, a anuntat ulterior Godina.

Fostul sef al DIICOT, procurorul Daniel Horodniceanu, a emis un comunicat de presa, a doua zi dupa ce au aparut imaginile in spatiul public, in care a incercat sa isi explice atitudinea aroganta si agresiva pe care a avut-o fata de un echipaj de politie.

„Am remarcat ca in cursul zilei de astazi a aparut in presa o inregistrare cu oprirea mea in trafic de un echipaj de politie pentru o presupusa contraventie rutiera.

La prima vedere, pentru un personaj neutru, avem de a face cu un politist la datorie, care rezista presiunilor incercate de un procuror, oprit in trafic in mod corect.

In realitate, lucrurile stau in alt mod: am fost oprit in trafic la ora 1.30, noaptea, de un echipaj al politiei rurale, fara a incalca vreo norma Rutiera. Am asistat la o sceneta bine pusa la punct de doi politisti care ma cunosteau. Astazi am aflat ca aceasta sceneta a fost si filmata, probabil cu un dispozitiv de inregistrare ascuns, si nu cu body-cam.

Imaginile sunt, insa prelucrate, filmul avand si alte pasaje, taiate, insa. As accentua ideea ca filmarea, scoasa din context, ilustreaza un personaj reprobabil care abuzeaza de putere in fata unui politist la datorie. Comportamentul meu intrigat poate avea un sens-desi e greu sa privesti ca acceptabil orice exces de putere- doar in contextul mai larg in care conduceam regulamentar si politistii m-au oprit in conditiile descrise, precum si de faptul ca nu este prima data cand se intampla asta.

Faptul ca pretindeau ca nu ne cunoastem a fost de natura sa ma provoace, odata in plus, si sa reactionez astfel. Realizez ca m-am aflat intr-o situatie provocata, dar ce este regretabil si imi reprosez acest lucru, este ca nu am rezistat provocarii si, pe acest fond emotional, probabil si combinat cu unele probleme personale, am reactionat in acest mod, care nu ma caracterizeaza.

Daca s-ar trece dincolo de reactia mea, pe care, fie ea si provocata, o regret sincer, subiectul contine si tema mai larga a faptului ca politistii pot opri fara niciun motiv soferii in trafic pretinzand incalcari ale legii a caror falsitate este imposibil de probat pentru sofer.

Dincolo de calitatea mea de magistrat daca in film ar fi fost un om revoltat de oprirea in trafic fara motiv filmul evenimentelor ar fi generat altfel de emotii publice”, a anuntat Horodniceanu.

Fostul sef al DIICOT, procurorul Daniel Horodniceanu, a incercat sa intimideze un echipaj de politisti care l-a oprit in trafic. El a refuzat initial sa isi prezinte actele, scotand in schimb legitimatia de procuror. Apoi s-a rastit la politisti, intrebandu-i cum de nu il cunosc si i-a amenintat ca „eu oricum maine ma duc sa ma vad cu cativa”.

„Eu am sa va dau legitimatia de procuror si am sa va intreb inca o data de ce m-ati oprit”, le-a spus Horodniceanu foarte nervos politistilor cand i-au cerut permisul de conducere si buletinul.

„Cautati politia de asigurare pe internet”, a mai indicat Horodniceanu.

Apoi a inceput sa ii certe pe politisti.

„Ce faci la ora asta? Faceti patrula pe strada principala din strada? Sunt procuror de 25 de ani, nu am vazut patrula de politisti pe strada. M-ati oprit pentru ca am avut tupeul sa va depasesc. (…) Cum puteti sa aveti tupeul asta cu un procuror care a condus structura de crima organizata a tarii?”, s-a rastit Horodniceanu.

„Puteti sa fiti si presedinte, nu are importanta”, a replicat politistul.

„Hai de mine”, a replicat ironic Horodniceanu.

„Daca nu consideram…”, a incercat sa-i explice politistul motivele opririi.

„Nu considerati, dvs. aplicati legea! Eu oricum maine ma duc sa ma vad cu cativa. Nu se poate asa ceva. Am o problema cu dumneata de atitudine si de uniforma. (…) Pe mine ma cunoaste toata politia din judet”, a mai spus fostul sef DIICOT.

Horodniceanu este acum vicepresedinte al CSM.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: