Dragnea nu vrea ca guvernul sa fie controlat de Isarescu: „Este ceva foarte GRAV”
Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune ca nu este de acord cu proiectul de lege privind constituirea Comitetului National pentru Supravegherea Macroprudentiala a sistemului financiar, condus de guvernatorul BNR, Dragnea sustinand ca este „ceva foarte grav” si ca nu a stiut de el.
Liviu Dragnea s-a aratat revoltat, joi seara, intr-o emisiune la Antena 3, de proiectul de lege privind supravegherea macroprudentiala a sistemului financiar national, pe care Guvernul l-a aprobat in sedinta de saptamana trecuta, spunand ca i se pare ceva foarte grav pentru ca „nu pot noua oameni, indiferent cat ar fi de buni si de bine intentionati, sa decida tot, deasupra Guvernului, a Parlamentului”.
„Asa ceva nu se poate (…) Eu ce sa inteleg, ca nu mai exista Guvern, Parlament, Presedintie?”, a afirmat presedintele interimar al PSD, citat de Mediafax.
El a mai spus ca nu a stiut despre existenta acestui proiect si chiar l-a intrebat pe moderatorul emisiunii daca este „o stire reala”.
Guvernul a aprobat, in 22 iulie, infiintarea Comitetului National pentru Supravegherea Macroprudentiala, un organism care va avea rol de supraveghere a sistemului financiar national, iar presedintele acestui comitet va fi guvernatorul BNR.
Potrivit proiectului, se va constitui Comitetul National pentru Supravegherea Macroprudentiala din reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei, ai Autoritatii de Supraveghere Financiara si ai Guvernului, si va functiona ca structurs de cooperare inter-institutionala, fara personalitate juridica, cu rolul de a asigura coordonarea supravegherii macroprudentiale la nivel national.
Presedintele Comitetului va fi guvernatorul BNR si organismul decizional al Comitetului National pentru Supraveghere Macroprudentiala va fi Consiliul general, format din noua membri: guvernatorul, prim-viceguvernatorul, cei doi viceguvernatori si economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei; presedintele si prim-vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara si doi reprezentanti ai Guvernului, desemnati de primul-ministru. Deciziile Consiliului general sunt adoptate cu majoritatea voturilor exprimate, iar, in caz de egalitate de voturi, presedintele are vot decisiv. Membrii Consiliului general nu vor fi remunerati pentru activitatea desfasurata.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook