Dragnea nu mai scapa de data asta. Numarul organizatiilor PSD care il vor demis a ajuns la 33. Care sunt acestea
Postul Digi24 anunta ca 33 de lideri PSD au semnat o scrisoare prin care cer convocarea Comitetului Executiv National. Potrivit unor informatii Digi24, acestia vor si inlocuirea lui Liviu Dragnea de la sefia partidului.
Scrisoarea liderilor PSD ar putea fi depusa in zilele urmatoare la sediul PSD si, odata cu ea, si cererea de convocare a Comitetului Executiv al PSD.
De scrisoare stiu si Liviu Dragnea, si apropiatii acestuia. Ei stiu ca sunt cel mult 18 lideri care au semnat-o. Lucrurile sunt in desfasurare, se poarta discutii, fiecare tabara incearca sa-si gaseasca sustinatori.
Ce se stie clar este ca exista o tabara a nemultumitilor, dar exista si o tabara a nehotaratilor plus cea a liderilor care ii sunt inca fideli lui Liviu Dragnea.
In tabara celor nemultumiti sau care au intrat in conflict cu Liviu Dragnea se numara liderii organizatiilor din Giurgiu, Vaslui, Braila, Constanta, Dambovita, Bucuresti, Ilfov, Olt, Vrancea, Arges, Buzau, Caras Severin, Timis si a trei organizatii de sector din Bucuresti.
Apropiatii lui Dragnea continua insa sa nege existenta scrisorii.
„Nimeni nu a auzit ca presedintele sa fi comandat o sedinta larga cu sefii judeteni, presedinti si le supui la vot sa iti dea un mandat pentru ceva. Nu poti pe persoana fizica in PSD sa vii sa ceri ceva. Adversarii nostri incearca din ce in ce mai prost sa butoneze oamenii, ca alta explicati nu avem”, a afirmat si Codrin Stefanescu, la Antena 3.
Anterior, deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat ca sezonul scrisorilor pierdute.
„Am auzit despre chestia aceasta. Suntem in sezonul scrisorilor pierdute, scrisorilor de dragoste. Fiecare vine cu scrisori. E bine ca scriu, dar e bine ca prima data sa scrie cetatenilor de prin zonele in care sunt ei, sa le spuna ce fac si ce au facut. Sa citeasca un pic statutul, ca am impresia ca anumiti lideri, care vin din anumite zone mai intunecate si mai putin intunecate, n-au inteles un singur lucru, acela ca un presedinte de partid care este ales prin Congres nu poate fi dat jos decat prin Congres. Nici prin scrisori, nici prin tot felul de demersuri pe care le fac. Pot sa discute in Comitetul Executiv convocarea unui Congres in care pot sa-si depuna candidatura. Dar atat. In statutul nostru nu se prevede mai mult de atat. (…) Deci colegii, eu inteleg, poate unii nu se pregatesc, stau mai mult la sprituri. Nu stiu ce fac ei, dar hai sa intre un pic si sa citeasca bine statutul, ca dupa aceea intram in alte discutii si nu cred ca sunt interesante. „, a declarat social-democratul Catalin Radulescu, joi la Parlament.