Presedintele USR, Catalin Drula, afirma ca modul in care a actionat Agentia Nationala de Integritate (ANI) in cazul edilului Sectorului 1, Clotilde Armand, ii ridica mari semne de intrebare, subliniind ca, prin lege, un primar poate sa fie manager de proiect.
El a fost intrebat daca USR are o problema referitor la primarul de la Sectorul 1, Clotilde Armand, care este acuzata de Agentia Nationala de Integritate de „conflicte de interese administrativ” pentru ca s-a numit singura manager intr-un proiect finantat din fonduri europene si ar fi incasat aproape 19.000 de lei a stabilit, fiind sesizat si Parchetul General in legatura cu acest caz.
„Colega mea, Clotilde Armand, a explicat, ieri, ca a avut toate avizele de la toate institutiile. Pentru mine sunt niste semne mari de intrebare legate de cum actioneaza aceasta institutie, ANI. (…) Eu cred ca ANI nu ar trebui sa se uite la, nu stiu, cat ati spus acolo, 3000 de lei pe luna, pentru cinci luni, intr-un proiect care este in zona acestui spor pe care-l au toti primarii, si de la PNL si cei de la PSD, de lucru cu fonduri europene, ci, (…) poate ne explica ce este cu averea care nu poate fi explicata a domnului Rafila, prin faptul ca a lucrat tot timpul la stat. Este o institutie asupra careia eu am foarte mari semne de intrebare, inclusiv felul in care a actionat in acest caz, dar, pana la urma Clotilde Armand a explicat aceste lucruri, s-a pus la dispozitia oricui si eu am incredere ca se vor clarifica aceste lucruri pana la capat „, a declarat Catalin Drula, marti, intr-un interviu la RFI.
El a precizat ca nu se impune suspendarea din USR a primarului Clotilde Armand.
„Nu este in niciun fel aceasta situatie de natura judiciara, nu are un dosar in care sa fie pusa sub urmarire penala sau trimisa in judecata. (…) ANI a dat-o in bara cu foarte multe din aceste actiuni. Putem sa facem o istorie de constatari ANI care, apoi, au fost desfiintate de justitie. Cea mai celebra este la presedintele Iohannis, in campania din 2014. Si, apropo, pentru ceva similar: se numise intr-un consiliu de administratie la compania de apa, fiind primar la Sibiu. Intre timp s-a lamurit prin lege ca astfel de situatii sunt compatibile si, in cazul dumnealui, are o decizie definitiva de la Inalta Curte pe aceasta speta. S-au introdus in lege si exista acolo un articol care permite primarilor sa fie managerii de proiect. De altfel, chiar de la PODCA, de la programul respectiv este o intrebare care explica ce trebuie sa faca primarul ca manager de proiect. E vorba de un proiect pe anticoruptie si, probabil, a vrut sa coordoneze aceasta activitate. Stim ca sunt probleme foarte mari cu retelele lasate, apropo, sesizarea este facuta de domnul primar anterior, domnul Tudorache, de la PSD, care este anchetat pentru un prejudiciu de 944 de milioane „, a declarat Drula.
Presedintele american Joe Biden a sosit in Peru joi, 14 noiembrie, pentru a-si incepe vizita…
Fostul prezentator de la televiziune FoxNews, Pete Hegseth, desemnat de Donald Trump ca secretar al…
O tanara r0manca stabilita in Italia a murit in urma unei banale operatii de rinoplastie,…
Agenda economica propusa de Donald Trump ridica riscul unuia dintre cele mai defavorabile scenarii pentru…
Comisia pentru Supraveghere si Responsabilitate a Camerei Reprezentantilor din SUA a organizat miercuri o audiere…
Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi a desfasurat o ampla campanie de verificare a angajatorilor…