Curtea Constitutionla a Romaniei a fost sesizata de Tribunalul Bucuresti cu o exceptie de neconstitutionalitate in dosarul „Belina”, in care este trimisa in judecata Sevil Shhaideh, fost secretar de stat in ministerul Dezvoltarii, acuzata de abuz in serviciu.
Judecatorul de camera preliminara a admis, luni, cererea de sesizare a Curtii Constitutionale formulata prin avocati de Sevil Shhaideh in faza de camera preliminara.
In esenta, avocatii lui Sevil Shhaideh contesta constitutionalitatea articolului din Codul de procedura penala (173 -n.r.) care reglementeaza modalitatea de desemnare a expertului de catre organul de urmarire penala. Articolul mentionat ar intra in conflict cu legea fundamentala, respectiv cu articolele din Constitutie care garanteaza liberul acces la justitie, infaptuirea justitiei si definesc rolul Ministerui Public, potrivit Mediafax.
Astfel, speta ajunge la CCR la o zi dupa ce Consiliul Judetean Teleorman a decis sa redea statului Insula Belina si Bratul Pavel, dupa cinci ani in care s-au aflat in inchirierea Tel Drum.
Amintim ca alaturi de Shhaideh, apropiata a lui Liviu Dragnea, este vizat in dosar si seful PSD, precum si social-democrata Rovana Plumb. Daca la Tribunalul Bucuresti se judeca modul in care cele doua obiective au fost cedate Consiliului Judetean Teleorman, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Turnu Magurele cerceteaza modul in care au fost ridicate mai multe constructii pe insula Belina.
Potrivit Ziare.com, procurorii concluzioneaza ca, desi in acte firma Tel Drum era cea care inchiriase Belina, Liviu Dragnea se comporta „cel putin ca un adevarat posesor” al insulei.
Dupa ce au demarat ancheta in acest caz, procurorii au fost surprinsi cand au ajuns pe insula sa constate ca aici au fost ridicate mai multe constructii: doua pontoane acoperite, o cladire si un foisor, care se aflau intr-o zona care era partial imprejmuita, si o platforma beton si un pod suspendat.
„Nu in ultimul rand, aratam ca o parte din deplasarile efectuate de catre numitul Liviu Dragnea pe Insula Belina s-au realizat cu elicopterul, astfel cum rezulta din procesul verbal din data de 20 octombrie 2017, iar in anul 2016, pe insula, s-a realizat un heliport, functional, dar neautorizat de catre organele abilitate”, scriau procurorii DNA.
Uniunea Europeana trebuie sa isi regandeasca sprijinul pentru Ucraina dupa victoria lui Donald Trump in…
Visul lui Elon Musk de a transporta oameni pe Marte va deveni o prioritate nationala…
Compania estoniana de armament Frankenburg Technologies va transfera Ucrainei rachete de aparare aeriana pentru testare,…
Romania TV a fost condamnata de Tribunalul Bucuresti, vineri, sa plateasca despagubiri de 95.000 de…
Intrat in mod neasteptat in Parlament, in urma cu patru ani, cand institutele de sondare…
Un numar record de cetateni nord-coreeni au sosit in Rusia in al treilea trimestru al…