„Dupa pandemie va fi o lume mai rea”. Celebrul scriitor Michel Houellebecq anunta ce urmeaza

news

Inceputul unei ”lumi noi” dupa criza generata de pandemia de COVID-19 nu-l convinge pe celebrul scriitor francez Michel Houellebecq, care anticipeaza din contra o lume ”putin mai rea”, informeaza AFP, citata de Agrepres.

”Nu cred nici pentru o fractiune de secunda declaratii de genul ‘nimic nu va mai fi ca inainte’. Dimpotriva, totul va ramane exact la fel”, a afirmat scriitorul, autorul, prin alte scrieri, al romanului ”Harta si teritoriul”, intr-o scrisoare citita luni la postul de radio France Inter.

”Nu ne vom trezi, dupa izolare, intr-o lume noua; va fi aceeasi, putin mai rea”, a subliniat scriitorul, cel mai citit autor francez contemporan in strainatate si cel mai tradus autor francez in viata.

Epidemia de COVID-19, estimeaza romancierul, ”ar trebui sa aiba drept principal rezultat accelerarea anumitor mutatii in curs”, printre care, in special, ”diminuarea contactelor intre oameni”.

”Epidemia de coronavirus ofera un motiv splendid de a adera la aceasta tendinta ingrijoratoare: un fel de uzura morala care pare sa afecteze relatiile umane”, a afirmat de asemenea Michel Houellebecq.

”Va fi la fel de fals sa afirmam ca am redescoperit tragicul, moartea, mortalitatea etc…” a continuat scriitorul, care critica in scrisoarea sa cativa autori care s-au izolat in casa lor de vacanta.

Chiar daca epidemia de COVID-19 a provocat moartea a aproape 25.000 de persoane in Franta, scriitorul afirma ca ”niciodata moartea nu a fost la fel de discreta ca in aceste ultime saptamani”.

”Victimele se rezuma la o unitate in statisticile deceselor zilnice si in anxietatea care se raspandeste la nivelul populatiei pe masura ce totalul se ridica la ceva neobisnuit de abstract”, a subliniat acesta.

”O alta cifra a capatat multa importanta in aceste saptamani, aceea a varstei bolnavilor. Pana la ce varsta este recomandabil sa-i reanimam si sa-i ingrijim? 70, 75, 80 de ani? se intreaba romancierul.

”Niciodata nu s-a spus cu o nerusinare atat de calma ca viata nu are aceeasi valoare pentru toata lumea”, a constatat autorul romanului ”Supunere”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: