Elon Musk a numit guvernul australian „fascist” dupa ce acesta a anuntat masuri dure pentru stoparea dezinformarii pe retelele sociale

externe

Elon Musk, contact regulat, Vladimir Putin, Starlink

Elon Musk a numit guvernul australian „fascist” cu privire la noua legislatie menita sa abordeze minciunile deliberate raspandite pe social media. Companiile de social media ar putea fi amendate cu pana la 5% din cifra lor de afaceri anuala in temeiul legilor propuse de Commonwealth, scrie The Guardian.

Musk, miliardarul american care detine platforma de social media X, fosta Twitter, a raspuns cu un singur cuvant la o postare despre masurile Australiei. „Fascisti”, a scris el.

Dar ministrul federal Bill Shorten a declarat ca Musk a fost inconsecvent cu privire la libertatea de exprimare. „Atunci cand este in interesul sau comercial, el este campionul libertatii de exprimare; atunci cand nu ii place, va inchide totul”, a declarat oficialul australian.

Trezorierul adjunct, Stephen Jones, a declarat ca comentariul lui Musk a fost „un lucru nebunesc”. Jones a declarat pentru ABC TV ca noul proiect de lege al guvernului privind dezinformarea a fost o chestiune de „suveranitate”.

„Fie ca este vorba de guvernul australian sau de orice alt guvern din lume, ne afirmam dreptul de a adopta legi care ii vor mentine pe australieni in siguranta – in siguranta fata de escroci, in siguranta fata de infractori”, a spus el.

„Nu pot sa inteleg cum Elon Musk sau oricine altcineva, in numele libertatii de exprimare, considera ca este in regula ca platformele de social media sa publice continut fraudulos, care fura miliarde de dolari australieni in fiecare an. Publicarea de materiale deepfake, publicarea de pornografie infantila. Transmiterea in direct a scenelor de crima. Adica, despre asta crede el ca este vorba in libertatea de exprimare?”

Legislatia australiana privind dezinformarea ar conferi organismului de supraveghere a comunicatiilor competente de monitorizare si reglementare a continutului de pe platformele digitale.

Aceasta i-ar permite, de asemenea, sa aprobe un cod de conduita aplicabil in industrie sau sa introduca standarde pentru companiile de social media in cazul in care se considera ca autoreglementarea a esuat.

Mai multi politicieni au ripostat, prim-ministrul Anthony Albanese catalogandu-l pe Musk drept un „miliardar arogant”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: