Jurnalista Emilia Sercan a dat publicitatii, marti, diploma de licenta a lui Bogdan Licu. Acesta este sustinut de PSD pentru a lua locul in CCR lui Valer Dorneanu.
„Este inspaimantatoare degradarea competentei, meritocratiei si a valorii profesionale in Romania ultimilor ani. Acea Romanie in care ni se spune mereu ca e promovata meritocratia.
Haide sa vedem putin cum mai arata meritocratia in Romania ultimilor ani. Studiu de caz, Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al Romaniei, sustinut de PSD(!?) pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala, institutie-cheie in structura statului de drept.
De ce e importanta Curtea Constitutionala? Pentru ca este garantul suprematiei Constitutiei.
Bogdan Licu si-a depus dosarul de candidatura la Comisia Juridica din Camera Deputatilor din partea PSD, scrie azi Hotnews.
Bogdan Licu este unul dintre procurorii care au influentat profund sistemul de justitie in ultimii ani, fiind sustinut de clasa politica – indiferent de culoarea acesteia, insa ghidonata din umbra de o forta niciodata vazuta la lumina – atunci cand a fost delegat in diverse functii de conducere din sistemul de justitie.
Insa nu pregatirea profesionala sau competenta dovedite prin dosare l-au propulsat la varful ierarhiei, ci manevrele de culise si apartenenta la gastile potrivite din politica, servicii si masonerie. A, isi mai aduce aminte cineva ca proaspatul candidat la CCR a fost mason insa nu a declarat asta in declaratia de interese, asa cum cere legea? Sigur, cui ii mai pasa in Romania ca un procuror incalca legea…
S-ar putea presupune ca pregatirea universitara, plus experienta profesionala, l-a validat pe Bogdan Licu pentru toate functiile, pozitiile si titulaturile avute pana acum – si au fost multe. In ultimii 20 de ani a fost exclusiv sef.
Ei bine, Bogdan Licu a urmat universitatea particulara „Spiru Haret” din Bucuresti in perioada 1991 – 1995.
Examenul de licenta in Drept l-a sustinut la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca in februarie 1996, pentru ca „Spiru Haret” nu era acreditata si nu avea dreptul de a organiza examene de licenta.
Licu a obtinut nota 5 la examenul de licenta la Drept penal, materie fundamentala pentru un procuror – cu atat mai mult pentru un procuror aflat la varful ierarhiei. La examenul de Drept civil a obtinut nota 6.
Media probelor de la examenul scris de licenta a fost salvata de Dreptul muncii, la care a luat nota 10. In anul IV, la Dreptul muncii, Licu a luat nota 5.
La sustinerea proiectului de diploma a obtinut nota 9, media examenului de licenta fiind 8.
In cei patru ani de studiu la o facultate particulara de drept, Bogdan Licu a avut o medie generala a anilor de studiu de 7,08. Aceasta nota s-a adunat cu 8 de la examenul de licenta si astfel a obtinut media finala a examenului de licenta: 7,54.
Zece luni mai tarziu, la 1 decembrie 1996, in baza acestei diplomei de absolvire, Bogdan Licu devenea procuror.
Ca mai toti mediocrii complexati, Bogdan Licu a cautat legitimarea intelectuala sub forma unei diplome de doctor. A intrat in reteaua plagiatorilor coordonati de marele impostor Gabriel Oprea. A obtinut o diploma de doctor la Academia SRI.
Dupa ce in august 2015 am scris ca Licu plagiat si am scris ca si alti doctori ai Academiei SRI au plagiat, SRI a inceput sa caute solutii pentru a-si salva plagiatorii „esentiali pentru securitatea nationala”.
Intr-o celebra sedinta de la SRI de la inceputul anului 2016, prezidata de Florian Coldea – sedinta despre care am scris in PressOne – unui numar de 8 doctori plagiatori mositi de Gabriel Oprea, la care a fost adaugat bonus si doctorul Mihai Tudose, viitor premier, li s-a ordonat sa faca cerere de renuntare la titlul de doctor.
Iar cei 9 s-au conformat. Probabil au spus si „Sa traiti!”. Printre ei era si Bogdan Licu.
Posibilitatea renuntarii la titlul de doctor a fost introdusa in lege de cel mai mare aparator al plagiatorilor, ministrul Sorin Cimpeanu, fost triplu academician, acum ramas doar dublu, binecuvantat si el cu cunoastere de la SRI ca absolvent al Colegiului National de Informatii.
Gasca de 9 doctori-plagiatori a facut cerere de renuntare la doctoratul plagiat, a iesit scandal public, asa ca a renuntat la ideea de renuntare.
Totusi, in 2018, cand atat SRI, cat si Licu au simtit riscul ca CNATDCU urma sa se pronunte si sa ii retraga titlul de doctor pentru plagiat, Licu a dat in judecata ministerul Educatiei cerand sa ii fie recunoscuta cererea de renuntare – sa traiasca jupan Cimpeanu pentru miselia cu pricina.
Cand a inceput procesul prin care cerea sa i se ia titlul de doctor, Licu visa sa devina procuror general al Romaniei. Intre timp, cei care i-au tinut spatele si-au orientat nevoile, iar Licu, aspiratiile.
Licu a pierdut in prima instanta dreptul de a renunta la titlul de doctor, insa la Curtea Suprema s-a nimerit (ce baiat norocos!) ca dosarul lui sa ajunga la un complet a carei presedinta era Alina Ghica, fosta lui colega din CSM, care in 2012, ca presedinta a CSM, l-a numit pe Bogdan Licu consilierul ei personal! Iar completul condus de Alina Ghica – care nu a considerat ca s-ar afla in vreo incompatibilitate – a casat sentinta prin care Licu a pierdut la fond si i-a dat castig de cauza in recurs.
Asa si-a obtinut plagiatorul Bogdan Licu dreptul de a renunta la doctorat. Drept pe care jupanul Cimpeanu, dublu academician, i s-a pus in aplicare in nici doua saptamani dupa pronuntare. Celeritate, frate, nu gluma!
Acum, mediocrul plagiator Bogdan Licu, pentru ca plagiator este, chiar daca nu mai are titlul de doctor, isi doreste un post in care sa-si continue manevrele rafinate prin combinatii cu oamenii din politica, servicii si masonerie, si la Curtea Constitutionala.
Asta isi doresc si sustinatorii lui. Pe fata, sprijinul ii este oferit de PSD. In culisele alea nevazute, sprijinul poarta un alt acronim de trei litere.
#doctorinimpostura #romaniaplagiata #romaniaesuata
PS1. Daca se intreaba cineva de unde am diploma din poza: de la instanta, din dosarul in care am fost parte in procesul de renuntare a lui Bogdan Licu la titlul de doctor.
PS2. Daca se intreaba cineva de ce o fac publica: pentru ca studiile unui candidat la functia de judecator la CCR sunt de interes public”, a precizat Emilia Sercan pe Facebook.
Bogdan Licu, actualul prim-adjunct al procurorului general, si-a depus la Camera Deputatilor dosarul pentru postul de judecator CCR care urmeaza sa fie eliberat prin plecarea lui Valer Dorneanu. Licu este sustinut de PSD.
De asemenea, si-au depus dosarele si judecatorul Cristi Danilet, din partea USR, si Ioan Sabau-Pop, din partea AUR. Ei vor fi audiati miercuri in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, de la ora 13.00. Comisia este condusa de Laura Vicol (PSD), cunoscuta in presa drept „avocata interlopilor”.
Bogdan Licu a obtinut in instanta dreptul de a renunta la titlul de doctor, obtinut cu o teza coordonata de Gabriel Oprea, despre care jurnalista Emilia Sercan a scris ca este plagiata. Jumatate din lucrarea de doctorat a lui Licu, de 445 de pagini, ar fi fost plagiata. Circa 20 de pagini din lucrare ar fi fost copiate dintr-o lucrare a judecatorului Cristi Danilet, precizeaza Stirile TVR.
Bogdan Licu a studiat dreptul la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti (1991 – 1995) cu diploma eliberata de Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Public. Ulterior, a urmat un cursuri la Colegiul National de Aparare si la Colegiul Superior de Siguranta Nationala.
Judecatorul Cristi Danilet a fost propus de USR pentru functia de judecator la CCR, in locul lui Valer Dorneanu. Danilet a fost exclus din magistratura de catre Sectia pentru judecatori a CSM pentru doua clipuri publicate pe TikTok, in care arata cum face karate si cum tunde un gard viu. Magistratul a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a mentinut insa decizia. Cristi Danilet este cunoscut in spatiul public pentru manualul sau de educatie juridica pentru elevi.
Intrat in mod neasteptat in Parlament, in urma cu patru ani, cand institutele de sondare…
La o intalnire la Budapesta, liderii Uniunii Europene au discutat despre posibilitatea de a continua…
Presedintele Klaus Iohannis a participat, joi si vineri, la reuniunea informala a Consiliului European, care…
Industria auto germana continua sa prezinte simptome de criza, si anunta disponibilizari in masa. In…
Un numar record de cetateni nord-coreeni au sosit in Rusia in al treilea trimestru al…
Fostul comisar-sef din cadrul IGPR Marius Badea, acuzat de mai multe fapte, intre care instigare…