Energia mareelor. O companie olandeza a dezvoltat un zmeu care se roteste in forma de 8 pentru a capta energiile din ape

pagina verde

energie din maree

Doua companii olandeze au primit fiecare peste 2 milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte privind energia mareelor in regiunea Marii Wadden, relateaza Euronews.

Equinox va utiliza cei 2,4 milioane de euro primiti pentru a dezvolta o turbina precomerciala pana in 2025 si pentru a-si extinde prezenta la nivel mondial, pentru a raspunde cererii tot mai mari de solutii energetice curate.

Pieter de Haas, directorul executiv al Equinox, a declarat: „Acesta este un pas important catre transformarea sectorului energiei marine intr-o realitate comerciala.”

Equinox a promis sa revolutioneze sectorul energetic prin furnizarea unei surse de energie consecvente si fiabile.

A doua companie, Seaqurrent, a primit 2,5 milioane de euro pentru a-si dezvolta zmeul care se roteste in forma de 8 pe un cablu, care este conectat la un generator pe fundul marii. Este vorba despre un design cu mai multe aripi care permite unei singure unitati Tidalkite sa capteze mai multa energie decat tehnologiile conventionale ale mareelor, ceea ce o face fezabila pentru a fi instalata in diverse locatii la nivel global. Acesta va fi lansat in apropierea extremitatii sud-vestice a insulei Ameland.

Curentul din mare, ca urmare a fluxului si refluxului, este transformat in energie electrica. Cu toate acestea, pentru ca energia mareelor sa fie rentabila, trebuie construit un intreg parc pe fundul marii, la fel ca in cazul energiei eoliene offshore.

Companiile europene, printre care Equinox si Seaqurrent, sunt in prezent responsabile pentru 70% din capacitatea mondiala de energie oceanica.

Fermele energetice pe care companiile intentioneaza sa le construiasca ar putea contribui la indeplinirea obiectivului stabilit de UE de a infiinta ferme energetice oceanice capabile sa produca 100 de megawati pana in 2027, ajungand la o cantitate uluitoare de 40 de gigawati pana in 2050.

Aceasta ar reprezenta aproximativ 10% din cererea de energie a Europei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: