„Este inimaginabil”. Reactia USR dupa noile modificari ale Codului Penal: „Mai ramane ca PSD sa modifice si Biblia, sa abroge porunca ‘sa nu furi'”
Deputatul USR Stelian Ion a declarat, marti, ca modificarile la Codul penal adoptate in Comisia parlamentara speciala privind legile Justitiei schimba cursul dosarului penal pe care il are liderul PSD Liviu Dragnea la ICCJ.
„Avem un vot dat in comisia speciala Iordache de pe o ora pe alta, as putea spune, referitor la modificarea Codului penal. Este dramatic, din punctul nostru de vedere, pentru ca se incalca in picioare niste principii fundamentale, unul dintre ele acela ca daca ai gresit, daca ai savarsit o infractiune, sa apari firesc in fata judecatorilor si sa raspunzi. Liviu Dragnea, prin aceste modificari de astazi, isi schimba cursul dosarului penal pe care il are pe rolul ICCJ, pentru ca s-a modificat inclusiv articolul in baza caruia a fost condamnat la 3 ani si jumatate cu executare. Acesta este lucrul pe care nu-l pot intelege oamenii de buna-credinta, oamenii cinstiti: cum e posibil sa savarsesti niste infractiuni si sa scapi de dosarele penale modificand legislatia pentru tine si pentru prietenii tai. Este inimaginabil. Mai ramane ca PSD sa modifice si Cartea cartilor si Biblia in acea porunca ‘sa nu furi’, sa abroge si de acolo acest pacat capital, pana la urma”, a afirmat Stelian Ion, dupa sedinta comisiei speciale, informeaza Agerpres.
Stelian Ion a spus ca oamenii care muncesc vad ca „in Romania se premiaza furtul si minciuna”.
„USR a avut multe amendamente astazi. Le solicitam colegilor din UDMR, colegilor de la Pro Romania, care in prima faza au votat articolele nocive la Codul penal, le solicitam deputatilor si senatorilor apartinand minoritatilor nationale sa nu fie complici la acest jaf si bataie de joc la adresa romanilor cinstiti si sa voteze impotriva acestui proiect de lege, pentru ca ceea ce spune PSD si ALDE sunt niste minciuni”, a adaugat deputatul USR.
Comisia parlamentara speciala privind legile Justitiei a dat marti raport favorabil modificarilor la Codul penal, eliminand mai multe prevederi din forma initiala, care au fost declarate neconstitutionale de catre CCR. Raportul a fost adoptat cu 12 voturi „pentru” si 7 „impotriva”. Comisia speciala a decis sa ramana in forma initiala mai multe articole criticate de Opozitie, pe motiv ca nu au fost atacate sau nu au fost declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala.