Firea a revenit la meseria de baza: prezentatoare. Principala ei realizare dupa 2 ani este un videoclip in care se lauda cu „realizari”

news

Traficul a fost un domeniu prioritar in primii doi ani de mandat ai primarului general Gabriela Firea, iar proiectele de infrastructura si transport derulate si aflate in lucru contribuie la fluidizarea traficului in Bucuresti, se arata intr-un comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB). Firea a facut si un videoclip in care lauda cu „realizarile” ei.

Iata clipul:

„Traficul reprezinta, in momentul de fata, cea mai serioasa problema a Bucurestiului. Timp de 25 de ani nu s-a facut aproape nimic pentru a se contracara efectul cresterii exponentiale a numarului de vehicule care circula in Capitala. De aceea, in primii doi ani de mandat ne-am concentrat eforturile in aceasta directie, proiectele legate de trafic fiind, alaturi de cele din sanatate, prioritare pentru Primaria Capitalei, fapt reflectat si in modul de alcatuire a bugetului Municipalitatii. Reinnoim parcul RATB cu 400 de autobuze noi, ultramoderne, am finalizat obiective de infrastructura foarte importante, care stagnau de ani de zile, am reabilitat sisteme rutiere si linii de tramvai de pe artere centrale din Capitala si am facut demersuri importante pentru incurajarea utilizarii bicicletei pe scara larga, ca mijloc de transport alternativ”, a declarat Firea, conform comunicatului.

Ea a spus ca se continua dezvoltarea proiectelor de infrastructura rutiera si in perioada urmatoare, astfel incat Bucurestiul sa poata deveni cat mai curand o capitala europeana cat mai moderna si accesibila.

„Primaria Capitalei a achizitionat 400 de autobuze noi Euro 6, in valoare de 100 milioane euro plus TVA, din care primele 100 se livreaza in acest an. Se lucreaza la documentatia pentru alte 400 de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie moderne, 100 de autobuze electrice, 100 autobuze GNC si 100 troleibuze”, se arata in comunicatul PMB.

Potrivit acestuia, pana la sfarsitul acestui an, incepand cu luna octombrie, vor fi livrate primele 100 de autobuze noi Euro 6, urmand ca anul viitor sa ajunga si restul de 300.

PMB precizeaza ca autobuzele au tot confortul – aer conditionat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea in trafic si furnizarea catre calatori a informatiilor legate de timpii de asteptare in statie si de parcurgere a traseului, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri, beneficiaza de supraveghere video atat in interior, cat si in exterior.

Primaria Capitalei a depus aplicatii pentru obtinerea de finantari din fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional pentru achizitionarea a 100 de tramvaie moderne – valoare proiect 220 milioane euro, din care 176 milioane euro finantare nerambursabila si a 100 de autobuze electrice si statiile de incarcare aferente – valoare proiect 57 milioane euro.

Specialistii Primariei lucreaza la documentatiile pentru achizitia, din bugetul PMB, a urmatoarelor mijloace de transport in comun: 100 autobuze GNC, 100 troleibuze, precizeaza comunicatul.

Conform acestuia, cinci obiective importante de infrastructura in valoare de peste 110 milioane de euro au fost deja finalizate in ultimii 2 ani, iar alte cinci proiecte majore sunt in derulare.

PMB mentioneaza ca Pasajul rutier de la Piata Sudului a fost inaugurat pe 23 iulie 2017. Municipalitatea face referire si la reabilitarea sistemului rutier si liniei tramvai – bd. Liviu Rebreanu; reabilitare sistem rutier si linie tramvai – sos. Iancului si sos. Pantelimon; reabilitare si modernizare pasaj Lujerului; culoarul dedicat pentru tramvaiul 21 fata de traficul auto general pe sos. Colentina.

PMB enumera intre obiectivele de infrastructura in derulare: modernizare Piata Eroii Revolutiei si Pasaj Pietonal; strapungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, lucrare aproape finalizata; Penetratie Splaiul Independentei – Ciurel, termenul estimat pentru finalizare – noiembrie; supralargire Fabrica de Glucoza; consolidare si modernizare pod Mihai Bravu (inclusiv constructia a 2 pasarele pietonale), termen de finalizare – 15 octombrie.

Municipalitatea mentioneaza ca dezvoltarea sistemului de management al traficului a constituit o alta componenta abordata in aceasta perioada.

„Pana in prezent au fost introduse in BTMS 216 de intersectii, dintre care 30 in ultima perioada, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie adaugate alte 59 intersectii, iar anul viitor inca 101. Tinta pe termen mediu este ca, in anul 2020, 435 de intersectii sa se regaseasca in BTMS”, se arata in comunicat.

Potrivit acestuia, pentru incurajarea transportului cu mijloace alternative, in special a transportului cu bicicleta, a fost realizata etapa de aprobare pentru primele patru trasee ciclabile si au fost distribuite 24.200 de vouchere pentru biciclete, dintre cele 30.000 emise de Primaria Capitalei. Inscrierea pentru cele 5.800 ramase nealocate din sesiunile anterioare a inceput pe 22 iunie.

In 2018, CGMB a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivelor de investitii care presupun amenajarea a patru trasee de transport cu bicicleta in Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: