Fostul sef al SPP, dezvaluiri fulminante despre razboiul Dragnea-SPP. Informatii secrete, seful PSD a fost intoxicat de catre cel mai fidel aghiotant
Fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu, da publicitatii mai multe informatii de culise, dezvaluind cum s-a ajuns la actualul razboi dintre Liviu Dragnea si seful SPP, Lucian Pahontu.
Potrivit lui Iliescu, Dragnea a fost potentat sa il atace pe Pahontu de catre fostul sai aghiotant, fost ofiter al SPP, pe care seful PSD l-a numit secretar de stat in Guvern. Este vorba despre Adrian Mladinoiu, care a ajuns sa fie si asociat in afaceri cu fiul lui Dragnea. Mladinoiu ar fi fost racolat de ofiterii din alte servicii pentru a-l determina pe Dragnea sa decapiteze SPP.
„Nu am niciun motiv sa apar actuala conducere a SPP, nu stiu daca acuzatiile formulate impotriva celor din conducerea institutiei sunt adevarate sau nu. Ceea ce stiu este faptul ca subordonarea acestei structuri a fost permanent tinta unor persoane cu functii de conducere in Ministerul de Interne. De asemenea cunosc manevrele care se fac pentru realizarea acestui obiectiv. Este interesant modul in care au ajuns informatiile, care i-au determinat pe domnul Dragnea si pe doamna Dancila sa ia decizia de a renunta la protectia asigurata de catre SPP.
Din datele pe care le am, domnul Dragnea a fost informat in faza initiala de un fost ofiter al institutiei. Desi domnul Dragnea a refuzat, la numirea in actuala functie, protectia SPP, a solicitat, totusi, sa ii fie desemnat un aghiotant in care avea incredere. Conducerea SPP s-a conformat, si a desemnat ofiterul respectiv ca aghiotant la Presedintele Camerei Deputatilor.
In anul 2015, in perioada in care domnul Victor Ponta era internat in spitalul din Turcia, domnul Dragnea i-a facut o vizita acestuia. Ofiterul SPP l-a insotit, dar in mod ilegal. Si-a luat concediu, nu a solicitat aprobare pentru deplasarea in strainatate, conform regulamentelor militare, si nu a informat conducerea SPP despre aceasta misiune. Nu am nicio indoiala ca i s-ar fi dat imediat aprobarea si ca s-ar fi luat toate masurile ce se impun pentru o astfel de activitate. La intoarcerea in tara, ofiterul a fost chemat de directorul Serviciului si convins sa demisioneze.
Aici cred ca a gresit domnul general Pahontu! Eu l-as fi trecut imediat in rezerva, urmand procedura legala, si i-as fi facut plangere penala la parchetul militar competent. Dupa trecerea in rezerva, domnul Dragnea l-a ajutat pe acest fost ofiter SPP sa fie numit Secretar de Stat in Guvern si membru in mai multe consilii de administratie.
La scurt timp, dupa aprobarea demisiei din SPP, a fost contactat de ofiteri dintr-o alta structura de informatii, si i s-a propus sa colaboreze cu ei. Din acel moment domnului Dragnea i s-au furnizat o serie de informatii referitoare la actiunile ilegale ale conducerii SPP, indreptate impotriva demnitarilor protejati. Nu cunosc daca informatiile furnizate sunt corecte sau nu, dar cunosc modul in care o informatie falsa se poate prezenta ca adevarata.
Sunt mai multe procedee, dar cel mai uzitat este acela al trimiterii informatiei prin mai multe canale, imbracata in forme diferite, dar in esenta cu acelasi continut. Venind din surse diferite, informatia falsa devine credibila, mai ales daca in continutul ei sunt si aspecte total nesemnificative, dar care sunt corecte si se pot verifica, iar aspectele de interes chiar daca nu se pot verifica devin credibile potrivit rationamentului conform caruia daca primele sunt adevarate inseamna ca si urmatoarele sunt la fel.
Aici putem avea de-a face cu o actiune planificata de dezinformare, de manipulare, pentru realizarea scopului pe care l-am mentionat anterior. Insa pentru a ne convinge daca lucrurile stau asa sau nu, este necesar ca Parlamentul, prin comisiile de specialitate competente, sa deruleze o ancheta in acest sens si sa-i audieze pe ofiterii de protectie si pe aghiotanti daca cei din conducerea SPP le-au cerut date despre demnitari, altele decat cele pentru indeplinirea misiunilor de protectie.
In acelasi timp, avand in vedere faptul ca s-a renuntat la protectia din partea organului de stat abilitat sa faca acest lucru, este necesar ca structura competenta din Parchetul General sa inceapa cercetarile pentru a determina persoanele din SPP, ale caror actiuni ilegale au condus la luarea acestei decizii de catre Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si de catre membrii Guvernului in frunte cu Primul-ministru, aceasta decizie punand in mod evident in pericol Siguranta Nationala, prin crearea unei stari reale de vulnerabilitate in ceea ce priveste protectia demnitarilor, parte componenta a actiunilor menite sa o realizeze!!!”, a scris Dumitru Iliescu pe Facebook.
Maldinoiu a primit functia de secretar de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului, dupa instalarea executivului Grindeanu, potrivit B1.ro.
La cinci luni distanta, Mladinoiu a fost printre primii care a fost demis din Guvern in timpul conflictului dintre Dragnea si Grindeanu, insa acesta a revenit pe aceeasi functie dupa instalarea ministrului Tudose.
Ulterior, Mladinoiu a fost trimis la Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cea mai inalta structura de conducere a Companiei
Mladinoiu este si partener de afaceri cu fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Stefan Dragnea, la firmele Pantofi Lux Stefan SRL si Romcip, fosta Salcia SA Teleorman, unde cei doi sunt asociati.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.