politica

Fuga lui Arsene din tara. Surse: a plecat pe 4 martie de pe Otopeni, nu avea nicio interdictie de a parasi tara. Arsene a fost dat in urmarire generala

Baronul PSD Ionel Arsene a plecat din Romania pe 4 martie, cu sase zile inainte ca instanta de la Brasov sa pronunte sentinta definitiva in procesul lui de coruptie.

Update: Politia a reactionat si a publicat un anunt prin care l-a dat in urmarire generala, la rubrica Most wanted.

Arsene a intrat in concediu de odihna si a plecat in Italia pe 4 martie, cu avionul. A zburat de pe Otopeni catre Roma, au precizat surse judiciare pentru aktual24.ro. Arsene nu avea nicio interdictie de a parasi tara desi fusese condamnat in prima instanta la 8 ani si 4 luni cu executare.

„La data de 10 martie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Neamt au primit un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis pe numele unui barbat de 51 de ani.

Cel in cauza este condamnat de Tribunalul Bacau la o pedeapsa privativa de libertate, de 6 ani si 8 luni, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, sentinta ramasa definitiva prin decizia Curtii de Apel Brasov.

La acest moment se desfasoara activitati specifice, in vederea depistarii persoanei in cauza”, a anuntat IPJ Neamt.

Arsene este actionar la o companie inregistrata in Brescia, asociatul sau fiind Gheorghe Vlasie, zis si Ginel, cel care controleaza firma Antrepriza de Constructii Drumuri si Autostrazi (fosta Aqua Parc SRL), abonata la contracte cu statul.

Firma se numeste Building Service, isi are sediul pe sdrada Viale Italia din Brescia.

Initial, in aprilie 2022, Arsene primise la instanta de fond (Tribunalul Brasov) o condamnare de 8 ani si 4 luni, pedeapsa scazuta vineri de Curtea de Apel Brasov la 6 ani si 8 luni.

CA Brasov a mai decis confiscarea de la seful CJ Neamt a sumelor de 80.000 euro si 80.000 lei.

Ca pedeapsa accesorie, Ionel Arsene nu are mai are dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a alege si dreptul de a ocupa o functie de conducere sau de a exercita atributii de conducere in cadrul vreunui partid, formatiune sau alianta politica din Romania pe o perioada de cinci ani dupa ce executa condamnarea.

Ionel Arsene a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in anul 2018, pentru trafic de influenta, infractiune savarsita in 2013, in perioada cand acesta era deputat.

Conform DNA, in cursul anului 2013, Ionel Arsene, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei judetene Neamt a PSD, ar fi primit de la o persoana (martor in cauza) suma de 100.000 euro, pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala.

Concret, Ionel Arsene s-a inteles cu Gheorghe Stefan, zis „Pinalti”, fost primar al municipiului Piatra Neamt, pentru a „scapa” de presedintele CJ Neamt de la acea vreme, Culita Tarata.

Gheorghe Stefan i-ar fi dat lui Arsene 100.000 de euro, bani care trebuiau sa ajunga la seful ANI, in schimbul declararii lui Culita Tarata in stare de incompatibilitate si conflict de interese. Arsene a primit banii intr-un restaurant din Bucuresti.

Intelegerea dintre cei doi nu a fost respectata, astfel incat Gheorghe Stefan si-a cerut banii inapoi, insa nu i-a primit, astfel incat el l-a denuntat pe Arsene la DNA.

Ulterior, Arsene i-a propus lui Gheorghe Stefan sa-i dea o parte din bani sub forma unui contract de construire a unei scoli intr-o comuna din Neamt, contract atribuit unui apropiat al lui „Pinalti”.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Decizii in lant: Si Franta si Germania permit Ucrainei sa loveasca Rusia cu rachetele cu raza lunga de actiune SCALP si Storm Shadow

Franta si Marea Britanie au decis sa permita Ucrainei sa loveasca in adancimea teritoriului rus…

22 de minute ago

Turcia i-a interzis presedintelui Israelului sa ii survoleze spatiul aerian. Isaac Herzog nu a mai ajuns la summitul COP29 din Azerbaidjan

Turcia a refuzat sa permita avionului presedintelui israelian Isaac Herzog sa zboare prin spatiul sau…

15 minute ago

Presedintele SUA, Joe Biden, a autorizat Ucraina sa foloseasca rachete cu raza lunga de actiune pentru a lovi Rusia

Administratia SUA, a presedintelui Joe Biden, va permite Ucrainei sa foloseasca armele furnizate de SUA…

2 ore ago

Doua drone rusesti au survolat spatiul aerian al Republicii Moldova. Acestea au zburat la o inaltime de aproximativ 100 de metri

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popsoi, a postat pe X, duminica, imagini video…

3 ore ago

Fotbalistii din Kosovo nu vor mai juca impotriva unei echipe „dintr-o tara care nu ne respecta statul”

Oficialii echipei nationale din Kosovo au anuntat ca au luat o decizie radicala si nu…

4 ore ago

Mobilizare exemplara la regionala PNL de la Cluj. Liberalii strang randurile in jurul lui Nicolae Ciuca si impotriva binomului PSD-AUR (P)

”Ciuca, presedinte” si ”Stop binomului PSD-AUR” au fost mesajele definitorii ale reuniunii filialelor PNL din…

4 ore ago