Fundatia lui George Soros concediaza 40% din forta de munca la nivel global dupa ce Alexander Soros a preluat controlulul
Fundatiile pentru o Societate Deschisa a lui George Soros vor concedia cel putin 40% din personalul sau, la o luna dupa ce miliardarul in varsta de 92 de ani a anuntat ca a predat fraiele fundatiei fiului sau, Alexander Soros, relateaza CNN.
Concedierile au fost anuntate intr-un comunicat semnat de Alexander Soros si de presedintele Fundatiei Soros, Mark Malloch-Brown. El a spus ca fundatia va face „modificari semnificative” in modul de operare.
„Consiliul de Administratie isi propune sa transforme operatiunile din intreaga retea globala, cu scopul de a genera o organizatie mai agila si mai capabila sa se bazeze pe realizarile din trecut si sa faca fata provocarilor urgente si emergente”, se arata in comunicat.
Un purtator de cuvant al Fundatiei pentru o Societate Deschisa a declarat pentru CNN ca implementarea noii viziuni a organizatiei a necesitat „decizii dificile” si ca aceasta intentioneaza sa isi reduca numarul de angajati cu nu mai putin de 40% la nivel global.
Open Society Foundations are in prezent aproximativ 800 de angajati in intreaga lume.
In luna iunie, Soros, investitor, filantrop si sustinator al cauzelor liberale, de origine maghiara, a anuntat ca l-a numit pe fiul sau in varsta de 37 de ani, Alexander Soros, cunoscut sub numele de Alex, in functia de presedinte al organizatiei. Intr-un interviu publicat in Wall Street Journal in care a anuntat decizia, Alexander Soros a declarat ca el si tatal sau „gandesc la fel”, dar ca este mai orientat catre politica decat el. Alexander Soros a mai spus ca intentioneaza sa concentreze fundatia mai mult pe politica interna a SUA.
El s-a intalnit recent cu oficiali ai administratiei Biden si cu lideri liberali din alte tari, inclusiv cu presedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, si cu premierul Canadei, Justin Trudeau, potrivit WSJ.
Forbes estimeaza ca averea neta a lui George Soros este de 6,7 miliarde de dolari, dar din 1984 acesta a donat fundatiei sale mult mai mult de atat – 32 de miliarde de dolari.
Organizatia non-profit a lui Soros este „cel mai mare finantator privat din lume al grupurilor independente care lucreaza pentru justitie, guvernare democratica si drepturile omului”, potrivit site-ului fundatiei.