politica

„Ganditi-va ca asta este a 101-a diversiune”. Avertisment din Parlament, PSD acopera subiectele reale si grave perntru Romania cu inca o „petarda mediatica”

Senatorul PNL Alina Gorghiu a sustinut, luni, ca subiectul desecretizarii protocoalelor de colaborare ale SRI cu alte institutii este folosit ca „petarda mediatica”, „diversiune”, adaugand ca nu se explica de ce este nevoie de un asemenea demers.

Gorghiu a precizat ca nu se opune desecretizarii respectivelor protocoale.

„Putem sa remarcam ca e un subiect aprig disputat acesta al desecretizarii protocoalelor de colaborare in lupta impotriva coruptiei. Ce s-a spus in ultimele zile insa are acest punct slab si anume faptul ca nu se explica in spatiul public de ce este nevoie de acest lucru. Evident ca eu, ca senator al Romaniei, nu ma opun ideii de desecretizare, insa trebuie sa nu uitam un lucru: orice stat are metode de lupta impotriva infractiunilor, iar aceste metode nu sunt intotdeauna publice sau nu sunt toate publice. Nu stiu daca sunt introduse aceste metode in faimoasele protocoale, vorbesc la modul teoretic si general, pentru ca nu le-am citit, spre deosebire de Comisia SRI, insa, in mod cert, exista cai mai putin teatrale pentru a se ajunge la o eventuala desecretizare a lor”, a declarat, la RFI, Alina Gorghiu.

Ea a precizat ca nu mai are incredere in ceea ce spun premierul si coalitia PSD-ALDE, pentru ca „si pe acest subiect au ales calea teatrului”. „Iar actorii, evident, ca sunt cei mai rau alesi – vorbim de domnul Dragnea, domnul Tariceanu, doamna premier si asa mai departe. Daca majoritatea isi doreste neaparat sa se intample la ce se refera aceste protocoale o pot face si fara acest mare tam-tam, pe cai legale si institutionale, invocand motive temeinice”, a explicat senatorul PNL.

Potrivit Alinei Gorghiu, nu este nevoie de „intoxicarea spatiului public” cu acest gen de subiecte.

„Avem o lege care trebuie respectata cand e vorba de desecretizare, avem niste institutii sau sefi ai institutiilor care legalmente pot sa desecretizeze protocoalele si nu cred ca e nevoie de intoxicarea spatiului public de genul acesta de subiecte. Sunt multe, ganditi-va ca asta este a o suta una diversiune. Au fost comisiile de ancheta pe tot felul de teme, cea cu SPP, cea cu sufrageria, cea cu bucataria, cu arhiva SIPA, (…) deci in fiecare zi avem parte de diversiuni care sa ne duca atentia de la subiecte reale de pe agenda societatii la tot felul de teme”, a adaugat Gorghiu.

Senatorul liberal a afirmat ca aceste protocoale sunt la Comisia parlamentara de control al activitatii SRI si nu a fost exprimata o opinie clara si argumentata ca ele ar fi ilegale.

„V-am spus punctul meu personal de vedere ca este nevoie de aceasta desecretizare si nu ma opun. Numai ca nu putem s-o folosim ca instrument pentru a acoperi alte teme la fel de importante sau poate mai importante. (…) Insa eu cred ca acest subiect este folosit pur si simplu ca petarda mediatica si nimic mai mult. Da, aceste protocoale sunt majoritatea la Comisia SRI. Evident, cu totii asteptam sa vedem daca exista ceva ilegal in aceste protocoale sau nu, desi nu am auzit nicio opinie clara, care sa spuna argumentat, sunt ilegale sau sunt nu stiu cum. De aceea, am aceasta rezerva atunci cand vine vorba de procedura de desecretizare a lor. Nici macar la Comisia de control a SRI, nu am auzit genul acesta de idei vehiculate, desi acolo stau aceste protocoale. E o procedura, CSAT-ul deja a spus ca nu este compentent in privinta desecretizarii acestor protocoale. Conform legii, se stie cine este competent sa faca aceasta desecretizare. Sunt niste solicitari, evident ca trebuie sa urmeze si un rezultat”, a incheiat Alina Gorghiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Guvernul Ciolacu a facut public documentul trimis de Ucraina in legatura cu Simion: „Actiuni contra intereselor nationale ale Ucrainei”

Guvernul Ciolacu a dat publicitatii, vineri seara, dcumentul primit din partea Kievului in legatura cu…

9 ore ago

Polonia, a doua tara occidentala dupa Suedia care urmareste sa restabileasca prezenta diplomatica permanenta in Coreea de Nord

Oficiali polonezi se afla in vizita la Phenian pentru a restabili prezenta diplomatica permanenta a…

9 ore ago

Noul director al British Museum este in favoarea unui „parteneriat mai degraba decat o discutie privind proprietatea” in legatura cu sculpturile Partenonului

Intr-un interviu pentru Financial Times, noul director al British Museum, Nicholas Cullinan, a vorbit despre…

9 ore ago

Rares Bogdan acuza: „Ciolacu minte in legatura cu documentul ‘declasificat’ din Ucraina”. Miscarea ar fi fost premedita din luna februarie si este in favoarea lui Simion

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte PNL, sustine ca premierul Ciolacu minte in legatura documentul primit de la…

6 ore ago

Guvernul grec ia in considerare stimulente pentru proprietarii care ofera spre inchiriere locuinte pe termen lung

Pentru a atenua criza locuintelor, guvernul grec ia in considerare acordarea de stimulente suplimentare proprietarilor…

9 ore ago

Scholz l-a informat pe Iohannis despre discutia cu Putin. Iohannis: „Germania este un aliat de incredere al tarii noastre”

Presedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, consultari bilaterale cu cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz,…

7 ore ago