„Guma faciala”, ultima moda pe TikTok pentru tinerii care vor sa aiba chipuri mai „barbatesti”

externe

guma faciala, muschi, barbati, tiktok, maxilare, moda

TikTok a oferit lumii cateva mofturi neobisnuite, de la gatitul puiului in sirop antialergic la calcatul pe o piramida de lazi de lapte. Acum, o noua tendinta de pe platforma de socializare prinde la tinerii care doresc sa obtina un maxilar cizelat si un aspect mai „barbatesc”.

O serie de companii – inclusiv Stronger Gum, Jawz si Rockjaw – au lansat produse din guma de mestecat numite „guma faciala”, pe care le comercializeaza intens pe TikTok. Companiile care vand guma faciala sustin ca produsele lor vor duce la muschi ai maxilarului mai puternici si mai definiti, imbunatatind aspectul fizic al unui barbat.

„Muschii maxilarului mai puternici nu sunt doar benefici pentru aspectul facial, ci si esentiali pentru sanatate”, se arata pe site-ul Stronger Gum. „Muschii puternici ai maxilarului promoveaza postura orala corecta: gura inchisa, dintii aliniati, limba sprijinita de cerul gurii si pozitia stabila a capului. Postura orala corecta are multe beneficii importante, cum ar fi respiratia pe nas, care furnizeaza cu pana la 20% mai mult oxigen organismului.”

Produsele din guma se vand de la 2 $ pentru un pachet de 10 bucati de guma la 90 $ pentru un pachet de sase bucati. Companiile vand un tip special de guma numit mastic, o rasina de copac care este mai greu de mestecat decat guma normala. Datorita texturii sale, aceasta poate fi mestecata pentru o perioada mai lunga, de la 30 de minute la doua ore, ceea ce, la randul sau, antreneaza muschii maxilari, spun companiile.

„Exista studii care arata ca masticatia crescuta, cu sarcini mecanice mai mari, creste dimensiunea muschilor maxilarelor si a oaselor”, a declarat Tomas Palomaki, proprietarul Stronger Gum. „Ca dovada anecdotica, mi-am marit dimensiunea muschiului maxilarului mestecand Stronger Gum timp de mai putin de un an.”

Guma faciala poate fi cea mai recenta tendinta social media in frumusetea barbatilor, dar nu exista nicio dovada stiintifica ca mestecarea produsului va sculpta linia maxilarului cuiva, au declarat profesionistii dentare.

Asociatia Dentara Americana ezita sa declare ca produsele functioneaza si spune ca este nevoie de mai multe cercetari pentru a determina daca acestea sunt eficiente.

„Majoritatea tendintelor virale sunt rareori sustinute de dovezi stiintifice si pot varia de la ineficiente la daunatoare atunci cand vine vorba de sanatatea orala”, a declarat Edmond Hewlett, purtator de cuvant al ADA, pentru postul de televiziune CBS.

Mestecatul gumei mai dure ar putea avea de fapt alte efecte adverse asupra sanatatii cuiva, a adaugat Hewlett.

„Intensitatea mestecarii gumei pentru perioade lungi de timp in mod regulat – mai ales daca este densa sau are o consistenta groasa – ar putea duce la simptome precum dureri ale maxilarului, dureri de cap si va pune in pericol de tulburari temporomandibulare”, a declarat Hewlett, profesor de stomatologie la Universitatea din California, Los Angeles.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: