Guvernul Ciolacu a mintit din nou: legea salarizarii nu este gata, desi profesorilor li s-a promis ca urma sa fie finalizata pana la 15 iulie

politica

Marcel Ciolacu, ordonanta, majorari salariale, extinderea functiilor de conducere, companii de stat

Legea salarizarii unitare din sistemul public nu este finalizata si nici macar grilele pentru sectorul invatamant nu sunt gata, desi Guvernul Ciuca si Guvernul Ciolacu le-au promis profesorilor public, in mai multe randuri, ca pana la data de 15 iulie grilele de salarizare vor fi definitivate.

Ministrul Muncii, Marius Budai (PSD), a declarat saptamana trecuta pentru EduPedu, inainte de a demisiona din functie, ca variantele de grile cu salariile profesorilor din noua lege a salarizarii vor fi gata pana pe 15 iulie si ca urmeaza sa fie inaintate coalitiei de guvernare, spunea Budai. Cu referire la perioada pana la care poate fi finalizat proiectul noii legi, adica data de 15 iulie, Budai a transmis ca solicitarea coalitiei nu s-a referit la toata legea, ci a vizat domeniul Educatiei. Lucru fals, deoarece in mai multe randuri oficialul a spus ca este vorba despre intreaga lege.

Pe 7 iunie, ministrul Muncii spunea ca termenul dat de coalitie pentru draftul legii salarizarii este data de 15 iulie: „Pana pe data de 15 iulie am termen de la coalitie sa finalizez draftul legii salarizarii, astfel incat in perioada 15 iulie – 1 septembrie sa continuam discutiile cu sindicatele, ca la 1 septembrie propunerea administrativa sa treaca de Guvern si sa fie depusa in Parlament.”

Pe 12 iunie, in conferinta de presa de la Guvern, alaturi de Ligia Deca, Marius Budai anunta: „Ce s-a agreat de catre coalitie la discutiile cu sindicatele a fost pornirea de la salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si bineinteles, acordarea a cele 50% din diferenta cu 1 ianuarie 2024. Discutiile continua cu sindicatele, de fapt, nu numai cu sindicatele din educatie. Noi suntem in constructia Legii salarizarii, constructie care este asumata a fi terminata in prima etapa, pana in 15 iulie, urmand dezbaterile cu cei interesati, cu partenerii sociali, in perioada 15 iulie – 1 septembrie, dupa care aprobarea in Guvern ca proiect de act normativ, trimiterea in Parlament si acolo, bineinteles, alte dezbateri, asa cum stim de obicei”, mai scrie EduPedu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: