Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, vineri, pentru AGERPRES, ca sistemul de medicina de urgenta din Romania este unul caruia i-ar acorda nota 8, pe o scala de la 1 la 10.
‘Eu i-as da, poate, nota 8. Mai este loc de imbunatatiri, sunt segmente care au nota mai buna, sunt segmente care au nota mai mica, dar un sistem de urgenta cum este in Romania si modul cum este integrat si modul in care este organizat, putine tari beneficiaza de astfel de sistem si acest lucru poate sa vi-l confirme si multi dintre colegii nostri de aici’, a spus Raed Arafat.
El a sustinut prelegerea cu titlul ‘Lectii invatate in managementul incidentelor cu victime multiple’, in cadrul Congresul Interdisciplinar de Medicina de Urgenta, organizat, in perioada 22-24 iunie, la Cluj-Napoca.
‘E o prelegere despre rezilienta unitatilor de primire urgenta, adica, cat de bine pot ele sa faca fata situatiilor critice, sa-si revina la normalitate cat mai repede, in caz de dezastru, in caz de o situatie de accident colectiv, cum sunt pregatite departamentele, unitatile de primire urgente sa faca fata’, a explicat secretarul de stat.
Raspunzand intrebarilor AGERPRES, Raed Arafat a mai spus ca cea mai importanta lectie pe care a invatat-o de cand se ocupa de situatiile de urgenta este aceea ca ‘niciodata nu suntem perfecti si ca intotdeauna trebuie sa ne perfectionam’.
La Congresul Interdisciplinar de Medicina de Urgenta participa aproximativ 700 de specialisti din Romania si din alte sapte tari.
‘Este o intalnire intre profesionisti si e foarte importanta, pentru ca avem langa noi si expertii din EuSEM si putem sa impartasim pana la urma experientele cam din toata Europa si important pentru noi e sa ne dezvoltam. Totodata, e important pentru noi sa avem suportul colegilor de la firmele de productie, pentru a discuta cu noi ce posibilitati au dansii sa perfectioneze pe aparate, ca noi sa le putem utiliza. Sa putem utiliza frecvent transmisia unor imagini de ultrasonografie live intre spitale, sa vedem daca noi resuscitam corect sau nu etc. Pentru ca, uneori, unele lucruri, tie, ca practician, ti se par ca-s ok si, de fapt, cand le monitorizezi, vezi ca e altceva. Ca orice manifestare e, pana la urma, un schimb de experienta care aduce plus valoare tuturor’, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele congresului, Adela Golea.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.
Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a lansat duminica un apel catre Nicolae Ciuca, Mircea…
Rusia a lansat un puternic atac cu rachete si drone asupra Ucrainei in noaptea de…
Doua rachete de semnalizare au aterizat in resedinta premierului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Reuters. Trei suspecti…
Personalitati ale opozitiei ruse, inclusiv Iulia Navalnaia, vaduva lui Alexei Navalnii, se reunesc astazi la…
Complexitatea calatoriilor cu trenul peste granitele Europei ar putea fi usurata in curand odata cu…
Grupul de partizani Atesh a sabotat o cale ferata cheie din regiunea Zaporijia, ocupata de…