Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ca un document care sa vizeze o amnistie fiscala trebuie foarte bine analizat de catre Guvern, pentru ca masurile adoptate sa fie bune pentru mediul de afaceri, dar nici „sa nu fie frustrant pentru cei care si-au platit datoriile la zi”.
„Spun cu foarte multa hotarare si cu foarte mult drag si cu foarte multa prietenie, acesta e un act, care se adopta si despre care nu se vorbeste foarte mult. O sa ajungem ca Petrica si lupu, ca va fi si nu va fi, si va fi si nu va fi. Si poate sa produca in mintea unor oameni de afaceri, si nu poti sa ii invinovatesti, ‘ia sa mai stam putin cu plata datoriilor, ca cine stie cu ce vin astia’. Un astfel de act se analizeaza bine in cadrul Guvernului, se analizeaza bine in coalitie, cum e cazul nostru se fac simulari, dupa care se adopta cu masuri care sa fie bune pentru mediu de afaceri si sa descatuseze o parte importanta din acest domeniu, dar in acelasi timp sa nu fie frustrant pentru cei care si-au platit datoriile la zi”, a declarat, marti la Parlament, liderul PSD, Liviu Dragnea, citat de Mediafax.
Amnistia fiscala are rolul de a sterge datoriile istorice ale companiilor de stat pentru a redeveni interesante in piata, a declarat, luni, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.
„Vrem, ca economie, sa incercam sa facem ceva ca o parte importanta din economie sa fie repusa in miscare? Adica acele companii de stat care au datorii istorice si care nu pot sa faca nimic in aceasta privinta”, a declarat ministrul Finantelor la Antena 3.
„Daca nu facem treaba asta astazi, peste 5, 6, 7, 10 ani de zile, cand ele clar ca nu au cum sa aiba un viitor, pentru ca tu, stat, nu le mai poti da un ajutor de stat. Comisia a spus, opriti acest tip de masura. Deci daca nu le dai banii, ii lasi sa mearga cu datoriile in spate, nu se intampla nimic, ele undeva se inchid. Asta inseamna zeci de mii de oameni, care astazi sunt in aceste companii, plati compensatorii (…), ruperea unor altor companii care totusi depind de ce fac ele fata de aceste companii”, a completat Eugen Teodorovici.
El a mai precizat ca statul roman beneficiaza si de acordul Fondului Monetar si de cel al Comisiei Europene pentru a aplica acest mecanism, precum si faptul ca ar urma sa fie efectuata si o restructurare a companiilor vizate dupa modele din sectorul privat. De asemenea, ministrul a precizat ca mecanismul amnistiei fiscale aplicat in 2015 a functionat si ca a adus mai multi bani la bugetul statului.
Guvernul Ciolacu a dat publicitatii, vineri seara, dcumentul primit din partea Kievului in legatura cu…
Aproape 90 de congresmeni democrati l-au indemnat pe presedintele american Joe Biden sa sanctioneze guvernul…
Iranul sprijina orice decizie luata de Liban in cadrul discutiilor pentru a asigura incetarea focului…
Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, condamnarea fostului manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" la 11…
Cancelarul german Olaf Scholz l-a indemnat vineri, in cadrul unei conversatii directe, pe presedintele rus…
Sapte membri ai unei retele de traficanti de persoane din localitatile Ozun si Chilieni din…