Fostul premier al Romaniei, Victor Ponta, a ajuns in aceasta dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a contesta controlul judiciar in dosarul finantarii vizitei lui Tony Blair in Romania.
Fostul premier, celebru pentru atitudinea sa aroganta, nu a avut incotro si a trebuit sa astepte la coada, pe holuri, pana i-a venit randul sa apara in fata judecatorilor. El a refuzat sa faca vreun comentariu.
In 6 septembrie, procurorii anticoruptie au anuntat ca Victor Ponta este cercetat sub control judiciar, pentru 60 de zile, intr-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani.
Masura expira in 4 noiembrie, insa a fost prelungita de anchetatori cu inca 60 de zile. In cadrul masurii controlului judiciar, Victor Ponta are mai multe obligatii si interdictii. Procurorii au mentinut insa decizia din 10 septembrie a judecatorilor instantei supreme, care au modificat unele dintre conditiile controlului judiciar, respectiv ridicarea interdictiilor de a parasi tara si de face declaratii in public despre dosarul sau.
In 12 octombrie, procurorii DNA Ploiesti au pus sechestru asigurator pe un imobil al lui Victor Ponta.
Victor Ponta este acuzat ca ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita, pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, sustin anchetatorii.
Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Ponta trebuie sa se prezinte la sediul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti sau la sediile instantelor ori de cate ori este chemat; sa informeze de indata organele judiciare cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere; sa nu paraseasca tara, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului / judecatorului competent; sa nu se apropie de alte persoane mentionate in ordonanta si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale; sa nu faca declaratii in mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumenteaza cauza, la celelalte persoane cercetate in cauza, precum si la martorii audiati in cauza, se arata in ordonanta emisa de procurorul DNA.
Foto: Virgil Burla/Facebook
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Compania de curierat Sameday Group, parte din grupul eMAG, a decis sa apeleze si la…
Sase persoane au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT Oradea, pentru constituire de grup…
Agentia nationala de gestionare a dezastrelor din Indonezia a declarat luni ca cel putin 10…
Primul satelit din lemn din lume, construit de cercetatori japonezi, a fost lansat in spatiu…
Luni, intr-un interviu preelectoral cu strategul lui Donald Trump, Steve Bannon, fostul jurnalist, actualmente propagandist…
Statele Georgia, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania, Wisconsin si, posibil, Arizona sunt cele care vor…