Portalul sputnik.md din Republica Moldova, parte dintr-un trust de presa finantat de Kremlin, sustine ca premier al Romaniei va fi ales Calin Georgescu, „cel mai mare expert in dezvoltare din lume”. Insa nominalizarea lui Georgescu se loveste de „cozile de topor de la Bucuresti care i-au adus pe romani in ultimul grad de decadenta si subdezvoltare”, scrie sputnik.md.
„Arhicunoscut si apreciat in afara tarii, sustinut pe plan international sa fie primul-ministru al Romaniei, profesorul Georgescu se loveste insa de cozile de topor de la Bucuresti care i-au adus pe romani in ultimul grad de decadenta si subdezvoltare.
Dr. Calin Georgescu este, acum la inceputul mileniului III, cel mai mare expert in dezvoltare din toti cati exista in lume. Doctorul Georgescu asta stie sa faca: sa elaboreze strategii de dezvoltare si sa creeze nivel de trai ridicat in orice tara a lumii, indiferent de pozitia geografica si de resursele naturale pe care le are. Conferintele dumnealui arata in acelasi timp o personalitate cu o cultura bine structurata si un diplomat de talie mondiala cum probabil Romania nu a mai avut in ultimul secol. Cunoscator in amanunt al doctrinelor politice si economice, dar si extrem de informat in privinta trendurilor geopolitice, doctorul Georgescu, fara indoiala un strateg absolut, stie mai bine decat oricine incotro se indreapta lumea si daca Romania are sau nu viitor.
(…) In consecinta, romanul ajuns director executiv al Institutului Global pentru Indexul Sustenabilitatii nu a stat degeaba si a elaborat un proiect de tara pentru Romania. Proiectul se numeste „Revolutia sustenabilitatii: Hrana, Apa, Energie”. Publicul interesat poate citi acest proiect in cartea „Cumpana Romaniei”, editura Logos, 2014. Unde poate sa ajunga Romania daca acest proiect este implementat? In primele 5 tari cu cel mai ridicat standard de viata din lume.
Arhicunoscut si apreciat in afara tarii, sustinut pe plan international sa fie primul-ministru al Romaniei, profesorul Georgescu se loveste insa de cozile de topor de la Bucuresti care i-au adus pe romani in ultimul grad de decadenta si subdezvoltare. Crima organizata transfrontaliera conlucreaza intr-o intimitate obscena, pe fata, fara perdea, cu toate institutiile statului roman incat statul nu mai e stat, omul nu mai e om, educatia nu mai e educatie. In Romania nu exista coruptie, ci terorism financiar. BNR, unele centrale din SRI, Parlamentul, DNA, guvernul, partidele politice, presa, ONG-urile si „intelectualii” lui George Soros sunt, pe trupul tarii, tot atatea bube canceroase cat nisipul marii”, afirma sputnik.md.
Sputnik Moldova este filiala a agentiei de presa Sputnik, care este finantata integral de catre guvernul Rusiei. Varianta in limba romana a fost lansata la inceputul anului 2016, in luna februarie, cu opt luni inainte de alegerile prezidentiale din Republica Moldova. Sputnik Moldova s-a remarcat ca o sustinatoarea asidua a candidaturii lui Igor Dodon, politician pro-rus.
Agentia Sputnik a fost catalogata, intr-o rezolutie adoptata pe 23 noiembrie de catre Parlamentul European, ca „instrument de propaganda al Rusiei in razboiul informational”.
Potrivit textului adoptat la Strasbourg cu 304 voturi pentru, 179 impotriva si 208 abtineri, Parlamentul se declara „grav preocupat de dezvoltarea rapida a activitatii inspirate de Kremlin in Europa, inclusiv dezinformare si propaganda care vizeaza mentinerea sau cresterea influentei Rusiei si slabirea si divizarea UE”.
Potrivit deputatilor, Moscova foloseste „un panel extins de instrumente” printre care televiziunea de stiri Russia Today (RT), „asa zise agentii de stiri, precum Sputnik” sau „retele sociale si troli internet” pentru a „ataca valorile democratice, a diviza Europa” si a „crea impresia ca statele din vecinatatea estica a UE esueaza”.
„Rusia investeste in aceste instrumente de dezinformare si propaganda resurse financiare considerabile, angajate direct de stat sau de companii si organizatii controlate de Kremlin”, se arata in rezolutie.
Parlamentul „deplange sustinerea ruseasca pentru fortele anti-europene din Uniunea in ceea ce priveste in special partidele de extrema dreapta, fortele populiste si miscarile care neaga valori fundamentale ale democratiilor liberale”, adaugau deputatii.
„Propaganda si intruziunea presei rusesti sunt deosebit de viguroase si adeseori inegale in tarile din vecinatatea estica” a UE, unde „presa natioanala (…) este adeseori slaba si incapabila sa reziste fortei si puterii mass mediei rusesti”, se mai afirma in rezolutia PE.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Guvernul Ciolacu a dat publicitatii, vineri seara, dcumentul primit din partea Kievului in legatura cu…
Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, condamnarea fostului manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" la 11…
Cancelarul german Olaf Scholz l-a indemnat vineri, in cadrul unei conversatii directe, pe presedintele rus…
Sapte membri ai unei retele de traficanti de persoane din localitatile Ozun si Chilieni din…
Cercetarile in zona Parcului Botanic din Timisoara unde joi seara muncitorii care faceau lucrari in…
Candidatul PNL la Presedintie, Nicolae Ciuca, a prezentat vineri seara o noua dovada ca PSD…