Incepe in forta curatenia in Sectorul 1 cu noul operator. Clotilde: „Numarul echipelor si al utilajelor va creste pana cand se va face curatenie exemplara”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunta ca angajatii RER Ecologic Service, noua companie cu care primaria a semnat contract de salubrizare, au inceput in forta sa lucreze. „Numarul echipelor si al utilajelor va creste pana cand se va face curatenie exemplara in tot Sectorul 1”, subliniaza Armand.
„Peste 100 de angajati RER Ecologic Service Bucuresti Rebu au inceput de astazi sa faca curatenie in Sectorul 1. Maturatorii stradali si utilajele de maturat si spalat intervin pe arterele principale, impreuna cu echipe care ridica deseurile necontrolate si curata pubelele de gunoi. Numarul echipelor si al utilajelor va creste pana cand se va face curatenie exemplara in tot Sectorul 1”, a anuntat Armand.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat luni noapte, cu putin timp inainte de miezul noptii, ca a semnat contract de salubrizare cu o noua firma. Aceasta firma se numeste RER Ecologic Service si opereaza si in Oradea.
RER Ecologic Service are preturi la jumatate fata de Romprest, firma sustinuta atat de puternic de PSD si de posturile de propaganda ale PSD.
„Dupa mai multe obstacole si batalii, am reusit in urma cu cateva minute sa semnez contractul de salubrizare pentru perioada starii de alerta cu firma RER Ecologic Service Bucuresti Rebu SA. Daca vrem cu adevarat sa facem reforma in Romania, trebuie sa renuntam la contractele paguboase si sa gasim parteneri onesti. Mai jos regasiti si cateva exemple de costuri si diferentele de pret pentru operatiunile de salubrizare realizate de cele doua companii. Veti intelege rapid dimensiunea jafului din trecut.
Contractul cu Romprest a fost un contract unde mult mai importante au fost interese private decat cele ale cetatenilor din Sectorul 1. Alta explicatie nu exista pentru sedinta de indata din 8.06.2012 in care s-a aprobat o crestere ilegala a tarifelor cu 50%, la doar patru ani de la semnarea contractului si care a generat un prejudiciu pentru cetateni de peste 117 milioane de lei. Altfel nu se explica votul pe repede inainte din aprilie 2019, care aproba o alta crestere de tarife, vot reluat cateva luni mai tarziu pentru ca a aparut o eroare materiala (!!!) si Romprest avea nevoie de tarife mai mari.
Interesul pentru cetateni al companiei Romprest inca din octombrie 2020, cand inca nu eram confirmata ca primar, iar ei se grabeau sa vanda o cladire din Str. Odaii care apartine de Consiliul Local al Sectorului 1 in contul unor facturi neplatite de peste 25 de milioane de lei, in timp ce fosta administratie era mai preocupata sa apara la TV. La nici trei saptamani din momentul depunerii juramantului ca primar, Romprest a decis sa lase gunoaiele in strada ca sa ma forteze sa aprob plata unor facturi nejustificate.
Timp de zece luni de zile, presa apropiata grupurilor de interese din jurul Romprest a incercat sa explice ca e normal ca un operator de salubritate sa lase gunoaiele in strada si ca e anormal cand un primar are grija de banul public. Au incercat sa explice ca e normal ca in Sectorul 1 cetatenii sa plateasca 18 milioane de lei pe luna pentru salubrizarea stradala, cand Clujul plateste 25 de milioane de lei PE AN pentru servicii de salubrizare stradala si deszapezire sau fara sa se intrebe cum de Romprest factureaza apa folosita pentru stropitul stradal cu 5.9 lei/mc, desi pretul la apa potabila e de 3.9 lei/mc.
In acest moment avem un contract semnat cu compania RER, care opereaza si in Oradea. Diferenta de pret dintre tarifele Romprest, in baza unui contract pe 25 de ani, si cele RER, pe perioada starii de alerta, este de 5 milioane de lei pe luna sau 60 de milioane de lei pe an. Bani pe care putem sa-i investim in scoli, spitale, in parcuri, in spatii verzi, strazi, monumente istorice, in viitorul nostru si al copiilor nostri”, a anuntat Armand, luni noapte.
Clotilde Armand a dat publicitatii si contractul semnat intre Primarie si firma din Oradea.
Contractul integral poate fi citit AICI.