Incident pe A2, un camion a impins o masina pe banda de urgenta. Titi Aur: „Daca vor sa va depaseasca, daca sunt agresivi, sa se duca. Nu vor ajunge mai repede”

news

Noi imagini cu modul extrem de periculos in care se conduce pe autostrazile din Romania au fost postate de jurnalitul Vitalie Cojocari (Euronews Romania).

Soferul unui camion, enervat de un alt sofer pe A2, a decis sa se apropie cat mai puternic de acesta, pe cand era in depasire, fortandu-l sa intre pe banda de urgenta.

„Aveti grija cum circulati pe Autostrada Soarelui.

Cel care a surprins aceste imagini recent, pe camera de bord imi povesteste ca a ramas surprins de ce a vazut. S-a intamplat pe A2, acum 3 zile.

Camionul a depasit masina care era in fata sa, apoi efectiv pare ca il impinge pe banda de urgenta. Soferul autoturismului este nevoit sa franeze. Camionul paraseste ulterior autostrada.

Intr-un interviu pe care l-am facut cu Titi Aur, acesta imi dadea un mesaj simplu. Niciodata nu acceptati sa intrati in acest joc, in hartuieli de autostrada. Daca vor sa va depaseasca, daca sunt agresivi, sa se duca. Nu vor ajunge mai repede, doar vor crea situatii de accident”, a subliniat Cojocari.

Aproximativ 20.600 de persoane si-au pierdut viata in urma unui accident rutier in cursul anului trecut in Uniunea Europeana, o crestere cu 3% fata de 2021, dar o scadere cu 10% fata de nivelul de dinaintea pandemiei, in 2019.

In 2022, cele mai sigure drumuri raman in Suedia (21 decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori), Danemarca (26) si Irlanda (31), in timp ce Romania (cu 86 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori) a inregistrat cea mai ridicata rata a mortalitatii, fiind urmata de Bulgaria (78) si Croatia (71).

Media UE a fost de 46 de decese la un milion de locuitori.

La nivelul intregii UE, numarul deceselor cauzate de accidente rutiere in 2022 a crescut cu 3% fata de anul precedent, nu in ultimul rand ca urmare a reluarii nivelurilor de trafic dupa pandemie. Este important de remarcat faptul ca multe dintre castigurile obtinute pe perioada pandemiei de COVID-19 (inclusiv o scadere de 17% intre 2019 si 2020) s-au pastrat. In comparatie cu 2019, numarul deceselor din 2022 a scazut cu 10%.

Cu toate acestea, statele membre au inregistrat progrese inegale. Cele mai mari scaderi, de peste 30%, au fost raportate in Lituania si Polonia. Danemarca a inregistrat, de asemenea, o scadere de 23%. In schimb, in ultimii trei ani, numarul deceselor cauzate de accidente rutiere in tari precum Irlanda, Spania, Franta, Italia, Tarile de Jos si Suedia a ramas relativ stabil sau a crescut.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: